Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
11
03
32

Ζάκυνθος: Επεισόδια με Κουβανούς μετανάστες και αστυνομικούς στο αεροδρόμιο (Βίντεο)

Μοιραστείτε το

Οι εικόνες που έρχονται από το αεροδρόμιο της Ζακύνθου, με την αστυνομία να φέρεται απάνθρωπα στους Κουβανούς μετανάστες, που βρέθηκαν στη Ζάκυνθο, έχοντας για προορισμό τους την Ιταλία, είναι το λιγότερο ντροπιαστικές. Τους τραβούν από τα πόδια, τους βουτάνε από τα μαλλιά, τους σέρνουν και τους χτυπάνε, τη στιγμή που οι πιο πίσω καταγράφουν τις εικόνες με τα κινητά τους.

Οι αστυνομικοί τους ζητούν να τους ακολουθήσουν στα λεωφορεία για να πάνε σε ξενοδοχείο φιλοξενίας, ωστόσο μετά τα «όχι» που ακούγονται από τους Κουβανούς μετανάστες, οι αστυνομικοί χωρίς δεύτερη κουβέντα τους τραβάνε από τα πόδια και τους σέρνουν, με τις γυναίκες να βγάζουν κραυγές φόβου και απόγνωσης και τα παιδιά να κλαίνε.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 90 συλλήψεις Κουβανών μεταναστών από τις ελληνικές Αρχές, οι οποίες ερευνούν την δραστηριοποίηση διεθνούς κυκλώματος πίσω από αυτό. Οι Κουβανοί μετανάστες γνώριζαν από συμπατριώτες τους που πέρασαν στην Ιταλία πως στη Ζάκυνθο οι έλεγχοι ήταν πιο χαλαροί και σκόπευαν να περάσουν στην Ιταλία για να ζητήσουν άσυλο.

Τις τελευταίες ημέρες, περίπου 210 Κουβανοί βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στη Μόσχα και από εκεί κατέβηκαν στη Σερβία, που τους περίμεναν λεωφορεία και «κατέβηκαν» στην Ελλάδα.

Οι 90 από τους συνολικά 210 Κουβανούς που είχαν αγοράσει εισιτήρια για την απογευματινή πτήση της «Ryan Air» από Ζάκυνθο προς Μπέργκαμο – Μιλάνο, βρέθηκαν στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου. Κανένας από τους Κουβανούς όμως δεν είχε βίζα μαζί με το διαβατήριό του και έτσι αναγκάστηκαν να ειδοποιήσουν τις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες τους απέκλεισαν.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.