Υπουργείο Οικονομίας: Έρχεται νέα χαλάρωση στα Capital Controls

Έρχεται νέα χαλάρωση στα Capital Controls, μετά από αποφάσεις του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη.  

Μετά από μία κρίσιμη συνάντηση για το ΕΣΠΑ και την χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και στις τραπεζικές συναλλαγές, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας, υπό τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Χριστοδουλάκη, οι σχετικές αποφάσεις εξετάστηκαν και από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για την άμεση υλοποίησή τους.

Συμμετείχαν, ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρος Μητράκος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Νικόλαος Φράγκος και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, κ. Ιωάννης Μούργελας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Ο Υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης είχε σήμερα σύσκεψη με τον Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρο Μητράκο, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, Νικόλαο Φράγκο και τον εκπρόσωπο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, κ. Ιωάννη Μούργελα, για να χαλαρώσει το καθεστώς περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και στις τραπεζικές συναλλαγές.

Συζητήθηκε σειρά παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, στην κατεύθυνση ομαλοποίησης της οικονομικής δραστηριότητας και περαιτέρω τόνωσης της ρευστότητας στην αγορά. Στη συνέχεια οι προτάσεις εξετάστηκαν από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για την άμεση υλοποίησή τους.

Ο Υπουργός αποφάσισε, επίσης, την αναστολή, καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, των δράσεων δημοσιότητας προγραμμάτων ΕΣΠΑ ή οποιουδήποτε άλλου εποπτευόμενου φορέα.

Η αναστολή καλύπτει κάθε δράση που προβάλλει και διαφημίζει προγράμματα, συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ ή μη, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τον Τύπο και το διαδίκτυο, όπως επίσης και τη συμμετοχή σε εκθέσεις μη μόνιμου χαρακτήρα και σεμινάρια ή ημερίδες που δεν προβλέπονται από την υλοποίηση προγραμμάτων».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή