ΥΠΟΙΚ: Πολύ ευχαριστημένοι από τη διαπραγμάτευση

0
ΥΠΟΙΚ: Πολύ ευχαριστημένοι από τη διαπραγμάτευση

Χαμογελαστός έφυγε από το Χίλτον ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά την πολύωρη συνάντηση του με τους επικεφαλής εκπροσώπους των θεσμών.

Μετά την ολοκλήρωση των σημερινών συναντήσεων παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι “Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το πώς πάνε τα τεχνικά κλιμάκια. Όσα έχουν γίνει πάνε καλά”.
Για τις σημερινές συζητήσεις, η ίδια πηγή  είπε ότι συζητήθηκε η Εγνατία (Σπίρτζης) και μετά για την Ενέργεια (Σταθάκης).

Στόχος κυβέρνησης και θεσμών παραμένει η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μέχρι το Eurogroup της 24 Μαΐου και συνολική συμφωνία στο συμβούλιο της 21 Ιουνίου.

Αύριο  το πρόγραμμα ξεκινά με τα Δημοσιονομικά, ακολουθεί η υγεία ζητήματα του υπουργείου Παιδείας και η συνάντηση για την Δημόσια Διοίκηση που αναβλήθηκε σήμερα. Στη συζήτηση για την πορεία των δημοσίων οικονομικών, αναμένεται να τεθεί από τους θεσμούς και το θέμα των νέων αντικειμενικών αξιών, που αναμένεται να έχει κλείσει στις 14 Ιουνίου.

Επίσης, στο αυριανό ραντεβού του υπουργού Οικονομικών με τους δανειστές, που θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες στις 11:00 το πρωί, αναμένεται να ενσωματωθούν στο βασικό μοντέλο των θεσμών και οι τελευταίες θετικές εξελίξεις στα δημοσιονομικά, όπως τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών  υπάρχουν 4-5 αγκάθια, τα οποία πρέπει να λυθούν.