Η νέα γεύση σοκολάτας , έρχεται να ταράξει την αγορά, καθώς το τελευταίο είδος της μετρά ήδη πολλές δεκαετίες.
Η ελβετική εταιρεία Barry Callebaut παρουσίασε στην Κίνα (όπου διατηρεί εργοστάσιο) τον τέταρτο τύπο, που έρχεται να προστεθεί στα τρία γνωστά είδη σοκολάτας , την λευκή-μαύρη-γάλακτος. Η νέα αυτή σοκολάτα έχει ροζ χρώμα, φρουτώδη γεύση και ονομάζεται Ρuby.
Η παρασκευή της είναι αποτέλεσμα ερευνών δεκαετίας και πλέον, ενώ αναμένεται να βγει στην αγορά σε 6-18 μήνες από τώρα. Ο “βασιλιάς” της Ζυρίχης στη σοκολάτα, η Barry Callebaut, που ανήκει στους μεγαλύτερους κακαοπαραγωγούς του κόσμου, χρειάστηκε 13 χρόνια για να δημιουργήσει τη σοκολάτα από κόκκινους κόκκους κακάο, χωρίς καμία επεξεργασία, προσθήκη φρούτων ή χρωστικές.
Η εταιρεία, στην επίσημη παρουσίαση της νέας σοκολάτας, αναφέρει πως η γεύση της είναι ιδιαίτερη, δεν θυμίζει σε τίποτα τα άλλα είδη , δηλαδή δεν είναι ούτε γλυκιά, ούτε πικρή, ούτε γαλακτώδη.
Και το πιο ευχάριστο, για τους λάτρεις της σοκολάτας, είναι ότι από αυτήν μπορείτε να φάτε μεγαλύτερη ποσότητα καθώς είναι πολύ ελαφριά!!