Xάντρες κασσίτερου στην αρχαία Αρμενία (Εικόνες)

Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών στον φημισμένο αρχαιολογικό χώρο του Μετσαμόρο βρέθηκαν χάντρες από κασσίτερο, αναγγέλλει πανηγυρικά η μεγάλη εφημερίδα της Αρμενίας GOLOS ARMENII παρουσιάζοντας τα ευρήματα από τις νέες ανασκαφές σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά προϊστορικά μνημεία της Αρμενίας που βρίσκεται 20 μίλια δυτικά του Ερεβάν και είναι ένας πολύ σημαντικός αρχαιολογικός χώρος, αποτελώντας ουσιαστικά μια πόλη της Εποχής του Χαλκού, της 3ης και 2ης χιλιετίας π.Χ. δηλαδή, όταν η εξόρυξη χαλκού γινόταν σε μεγάλη κλίμακα και συνέχισε να είναι μια σημαντική περιοχή στην ουραρτιανή περίοδο ( από τον 9ο μέχρι και τον 6ος αιώνα π.Χ.!

Η GOLOS ARMENII δημοσίευσε τις δηλώσεις του επιστημονικού γραμματέα της Υπηρεσίας για την Προστασία των Πολιτιστικών και Ιστορικών Μνημείων και του Ιστορικού Περιβάλλοντος της Αρμενίας Άσχοτ Πιλιποζιάν… «ότι κατά τη διάρκεια των ανασκαφών τα τελευταία χρόνια, μελετήθηκε μια συνοικία της πόλης έξω από την ακρόπολη, η οποία χρονολογείται από το τέλος του 2ου και τις αρχές της 1ης χιλιετίας π.Χ…. Το 2017, οι ανασκαφές συνεχίστηκαν στη νεκρόπολη και βρέθηκαν χρυσά αντικείμενα στους τάφους.  Αλλά τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα είναι περίπου 1500 χάντρες κασσίτερου»!

Ο Άσχοτ Πιλιποζιάν ανέφερε στη δημοσιογράφο της GOLOS ARMENII ότι… «η ανάλυση των χαντρών που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Tούμπινγκεν της Γερμανίας επιβεβαίωσε ότι αποτελούνται από κασσίτερο.  Υπάρχει όμως και μια δεύτερη φάση έρευνας, η οποία θα καθορίσει πως αυτό το σπάνιο υλικό ήρθε εδώ και από πού, με το πιο πιθανό μέρος να είναι το Ιρανικό οροπέδιο».

γκα

γκα

γκα

γκα

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή