Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Βρόμικος πόλεμος ΚΥΠατζήδων

Μοιραστείτε το

Το παρακράτος συνωμοτεί για λογαριασμό ξένων υπηρεσιών – Υπόγειες διαρροές κατά του διοικητή της ΕΥΠ – Κρυφοί στόχοι Καραμανλής-Παυλόπουλος

 

Μια ΚΥΠατζήδικη μπόχα αναδύεται μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για ύπουλο πόλεμο κατά του διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη με φήμες και διαρροές, καθώς και για μιά προσπάθεια να μπουν σε κάδρο αποδόμησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με φόντο το λεγόμενο «σχέδιο Πυθία».

Συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε ανώτατη πηγή της ΕΥΠ έχει εξυφανθεί ένα σχέδιο υπονόμευσης και αποσταθεροποίησης της υπηρεσίας σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τόπο περίοδο και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ίδια πηγή «έχει αρχίσει υπόγειος πόλεμος από ένα παρακράτος που έχει ως βάση το οργανωμένο έγκλημα, την κατασκοπεία ή και τα δύο».

Ποιοι φέρονται ως πρόσωπα-κλειδιά της συνομωσίας;

• Ως εγκέφαλος και εκτελεστής του σχεδίου θεωρείται ένας ανώτερος υπάλληλος της ΕΥΠ ο οποίος έχει απομακρυνθεί πλέον από την υπηρεσία και έχει προσφύγει στο ΣτΕ. Πρόκειται για άτομο γνωστό για την έντονη συνδικαλιστική του δράση και που έχει καταδικαστεί σε πολύμηνη φυλάκιση με αναστολή. Το ίδιο πρόσωπο φέρεται ως εμπλεκόμενο σε πλήθος σκοτεινών υποθέσεων (παραβίαση προσωπικών δεδομένων, απάτη σε βάρος του δημοσίου, πλαστογραφίες κ.ά.), όλες με κοινό γνώρισμα τη βάναυση παράβαση του καθήκοντος του, ως στελέχους μιας ευαίσθητης δημόσιας υπηρεσίες όπως η ΕΥΠ. Ο συγκεκριμένος πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ είχε βρεθεί να κατέχει χιλιάδες διαβαθμισμένα έγγραφα, ενώ έχει κατηγορηθεί για απάτη και για παράνομη παρέμβαση σε αρχείο δεδομένων και συγκεκριμένα στα ψυχομετρικά τεστ των υποψηφίων για πρόσληψη, μερικά εκ των οποίων όπως αναφέρει η πηγή της υπηρεσίας, έχουν βρεθεί ακόμα και σε… πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

• Συνεργός του εγκεφάλου φέρεται πρόσωπο που διαμένει στο εξωτερικό καθώς έχει μεν καταδικαστεί για απάτη στην Ελλάδα αλλά η χώρα στην οποία βρίσκεται αρνείται να τον εκδώσει. Όπως και ο πρώτος έχει στο στόχαστρό την ΕΥΠ και την διοίκηση της γιατί αποφασίστηκε να διακοπεί η συνεργασία μαζί του. Συγκεκριμένα το 2011 – 2014, διέμενε στην Κωνσταντινούπολη και τότε ανέφερε πως είχε έρθει σε επαφή με την ΜΙΤ και έστειλε στην Ελλάδα το μήνυμα πως επιθυμούσε να συνεργαστεί με την ΕΥΠ. Πράγματι η ΕΥΠ επικοινώνησε μαζί του τον εκπαίδευσε επί διήμερο στην Κω και τον όρισε « χειριστή» στη Ρόδο. Ομως από τα μέσα του 2015 διαπιστώθηκε ότι δεν είχε να εισφέρει κάτι ουσιαστικό και η συνεργασία μαζί του διακόπηκε.

• Ως τρίτο πρόσωπο αναφέρεται μία γυναίκα, η οποία φέρεται να έχει σχέση με τον τελευταίο.

• Κάποια πρόσωπα ακόμα με δευτερεύοντα ρόλο κινούνται γύρω από το βασικό πυρήνα της συνωμοσίας.

 

Οι «πληροφορίες»

Βάση λοιπόν του σχεδίου συνωμοσίας διαρρέονται «πληροφορίες » του τύπου:

• Συγγενής του διοικητή στη βόρεια Ελλάδα φέρεται να διαθέτει εταιρεία που προμηθεύει Golden Visaς (χρυσές βίζες) σε Τούρκους υπηκόους.

• Φέρεται ακόμα να διαθέτει 20 εταιρείες στην Ιταλία μέσω των οποίων κάνει λαθρεμπόριο μεταναστών.

• Ο ίδιος, τέλος ο Διοικητής της ΕΥΠ εμπλέκεται δήθεν σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης.

Αυτό είναι το ένα σκέλος. Το δεύτερο είναι μία επιχείρηση υποβάθμισης του σχεδίου για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αφού προηγουμένως οι ίδιοι οι φερόμενοι ως συνωμότες φρόντισαν να το φουσκώσουν. Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε συνοπτικά τα της υπόθεσης «ΠΥΘΙΑ».

Η υπόθεση ξεκίνησε στις 12 Ιανουαρίου του 2009 όταν ο διοικητής του παραρτήματος της ΕΥΠ στην Θεσσαλονίκη, συνέταξε άκρως απόρρητη αναφορά προς τα κεντρικά της Υπηρεσίας αποκαλύπτοντας ότι ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, Κώστας Καραμανλής είχε στοχοποιηθεί από τρομοκράτες-δολοφόνους και ότι η ζωή του βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο.

Οι πληροφορίες του «σταθμάρχη» ΕΥΠ Θεσσαλονίκης, αστυνομικού ως προς την πρότερη επαγγελματική του ιδιότητα, προέρχονταν από μια πηγή με την κωδική ονομασία ΘΣ13, η οποία είχε με τη σειρά της ενημέρωση από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, την Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

Στις 13 Μαρτίου του 2009 υπήρξε δεύτερη αναφορά, με αριθμό 53/13-3-09 και με υπογραφή του τότε διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοραντή. Σύμφωνα με αυτό το σημείωμα, η FSB, η οποία από το 2008 είχε εμπλακεί στην προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών μεταξύ Βλαντιμίρ Πούτιν και Κώστα Καραμανλή, ενημέρωσε ότι μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, με διάφορα αυτοκίνητα παρακολουθούσαν τον πρωθυπουργό στη διαδρομή από το Μαξίμου ως το σπίτι του στη Ραφήνα. Έψαχναν την κατάλληλη στιγμή για να εξαπολύσουν την φονική τους επίθεση. Η οποία, όμως, μάλλον απετράπη, καθώς οι Ρώσοι μυστικοί πράκτορες υποτίθεται πως έτρεψαν σε φυγή τους επίδοξους τρομοκράτες.

Σύμφωνα με το δεύτερο προαναφερθέν ενημερωτικό σημείωμα, κατά την περίοδο 20-25 Απριλίου του 2008 υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα σε πράκτορες της FSB και στην ομάδα τρομοκρατών που θα δολοφονούσε τον Καραμανλή. Για τη «μάχη» δεν υπάρχουν ακριβείς ή επιβεβαιωμένες πληροφορίες. Οι τρομοκράτες εξαφανίστηκαν αστραπιαία, εγκατέλειψαν όμως οχήματα επί τόπου. Μέσα σε αυτά βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά, χάρτες και ξηρά τροφή. Κατά την εκτίμηση της FSB οι τρομοκράτες ανήκαν σε δυτικές μυστικές υπηρεσίες οι οποίες δρούσαν σε συνεργασία με ισραηλινούς πράκτορες -όπως ισχυρίζεται ο συντάκτης του ενημερωτικού σημειώματος, βάσει των πληροφοριών του.

Ωστόσο, το παράξενο είναι ότι αυτά τα ευρήματα στα αυτοκίνητα των επίδοξων δολοφόνων απλώς δεν τα είδε ποτέ κανείς. Αν και σημαντικά πειστήρια, δεν έφτασαν ποτέ στον αρμόδιο εισαγγελέα. Το γεγονός της εξαφάνισής τους δημιουργεί αυτομάτως καίρια ερωτηματικά.

 

Το τρίτο έγγραφο

Υπάρχει όμως κι ένα τρίτο απόρρητο έγγραφο με κωδικό 509 και ημερομηνία σύνταξης 17/3/2009. Σε αυτό αναφέρεται ότι, παρά τις προσπάθειες να ελεγχθεί η αξιοπιστία του προηγούμενου ενημερωτικού σημειώματος, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο. Δηλαδή δεν επιβεβαιώνονται τα περί συμπλοκής μεταξύ Ρώσων και άγνωστων «τρομοκρατών» στη Νέα Μάκρη.

Ως εκ τούτου, η ΕΥΠ εκτιμά ότι οι πληροφορίες για την όλη υπόθεση δόθηκαν από Ρώσους αξιωματούχους, με σκοπό την παραπλάνηση και την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων, κυρίως για να δημιουργηθεί ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους συμμάχους της, σε Δύση και Ισραήλ.

Τα δύο πρώτα ενημερωτικά σημειώματα είναι γνωστά, όχι όμως και το τρίτο, το οποίο δεν έφτασε ποτέ στη δικαιοσύνη. Το ότι για αυτό το περιεχόμενο αυτού του εξαφανισμένου σημειώματος είχαν ενημερωθεί τότε, τόσο ο Κώστας Καραμανλής, όσο και ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, δεν κάνει καμία διαφορά. Απλώς αναδεικνύει τις ρίζες ενός παρα-μηχανισμού που είχε διαβρώσει επί σχεδόν δέκα χρόνια, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανώτατη πηγή της ΕΥΠ, ο εγκέφαλος αυτού του σχεδίου παραπλάνησε την υπηρεσία για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο πρώην πρωθυπουργός κινδύνευσε από ενέδρα που είχαν στήσει οι δυτικές υπηρεσίες. Ο στόχος του βέβαια κατά την ίδια πηγή, ήταν να προκαλέσει κρίση στις σχέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή με τη Δύση. Η παραπλάνηση δηλαδή συνίσταται στο γεγονός ότι οι δυτικές δυνάμεις εκπόνησαν το σχέδιο δολοφονίας. Ανεξάρτητα πάντως με αυτό και όπως διαπιστώνει στο βούλευμα του, ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας υπήρξε σχέδιο ανατροπής του εκλεγμένου πρωθυπουργού της χώρας. Το όλο θέμα πάντως, φέρνει στην επιφάνεια την δράση ενός παρακράτους που φαίνεται να εξυπηρετεί συμφέροντα ξένων μυστικών υπηρεσιών οι οποίες ποιον καλύτερο στόχο θα επέλεγαν να κατασυκοφαντήσουν από την ΕΥΠ, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που φαίνεται να δυσαρέστησε πολλούς από τους λεγόμενους «συμμάχους» μας;

Στο χορό έχουν μπει και ορισμένοι ντόπιοι κονδυλοφόροι αναπαράγοντας ή ερμηνεύοντας κατά το δοκούν, τις πληροφορίες. Σίγουρα όμως πρόκειται για μία δυσώδη υπόθεση με ανομολόγητους σκοπούς, το βάθος της οποίας πρέπει εξονυχιστικά να διερευνηθεί για να μην βρεθούμε – όπως και στο παρελθόν – προ απροόπτου.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.