Βροχές και καταιγίδες τη Μεγάλη Εβδομάδα

1
ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ                                                                                                                   

Αλλάζει τις επόμενες ημέρες το σκηνικό του καιρού, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) αναμένεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Ειδικότερα, τη Μεγάλη Δευτέρα (25/04) και την Τρίτη (26/04) θα σημειωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση τη Μεγάλη Τρίτη.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού της Μεγάλης Εβδομάδας:

Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι κυρίως στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση.

Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά δυτικοί Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση

Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου και Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι: στα δυτικά και βόρεια μεταβλητοί 4 και στα υπόλοιπα δυτικοί Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως την Πέμπτη.

Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Καιρός: αραιές νεφώσεις που στα δυτικά και βόρεια θα είναι πιο πυκνές Και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια. Άνεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά. Από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.