Βρετανία: Δεν θα επικαλεστούμε το άρθρο 50 πριν από το τέλος του 2016

«Όλο το βάρος της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι επικεντρώνεται στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της πρωθυπουργού της  Βρετανία.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης ότι το Λονδίνο δεν θα επικαλεστεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας πριν από το τέλος του έτους.

«Η πρωθυπουργός προσφέρει το είδος της ηγεσίας που αναμένει κανείς (ότι χρειάζεται) για την αντιμετώπιση αυτής της σοβαρής και πολύ περίπλοκης αποστολής και όλο το βάρος του κυβερνητικού μηχανισμού έχει ριφθεί στην υπηρεσία της», αποστολής αυτής, τόνισε ο εκπρόσωπός της, ερωτηθείς σχετικά με τις πληροφορίες των Μέσων Ενημέρωσης το Σαββατοκύριακο ότι η Μέι θα καθυστερήσει ως τα τέλη του ερχόμενου έτους την προσφυγή στο άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, με την οποία ξεκινάει επισήμως η διαδικασία για την αποχώρηση μιας χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν θα επικαλεστούμε το άρθρο 50 πριν από το τέλος του 2016», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή