Βρετανία: «Δεν χρειάζονται νέα μετρα για τον κορωνοϊό», λέει ο υπουργός Παιδείας

4
Βρετανία: «Δεν χρειάζονται νέα μετρα για τον κορωνοϊό», λέει ο υπουργός Παιδείας

«Δεν υπάρχει κάποιο δεδομένο» που να υποδηλώνει ότι απαιτούνται περισσότεροι περιορισμοί στη Βρετανία, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ναντίμ Ζαχάουι.Ο υπουργός είπε στο BBC ότι τα τρέχοντα μέτρα του σχεδίου Β θα επανεξεταστούν την Τετάρτη, αλλά πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει τίποτα στα δεδομένα που να με ανησυχούν ότι πρέπει να πάμε πέρα ​​από το σημείο που βρισκόμαστε».

«Υπάρχουν μερικά πολύ καλά στοιχεία από το Λονδίνο ότι φαίνεται ότι τα ποσοστά μόλυνσης πέφτουν, αν όχι ακόμη μειώνονται. Βλέπουμε όμως δοασπορά στα άτομα άνω των 50 ετών όσον αφορά τις λοιμώξεις και γενικά είναι τα άτομα άνω των 50 που καταλήγουν σε σοβαρή μόλυνση και νοσηλεία».Το NHS, πρότεινε ο Ζαχάουι, θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις μεγάλες απουσίες προσωπικού, καθώς έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει το προσωπικό που είναι εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια «μεγάλων εξάρσεων του ιού της γρίπης».

«Το NHS είναι πολύ καλό στο να μπορεί να μετακινεί προσωπικό μέσα στο σύστημα», προσέθσε. «Έχουν τις υποδομές για να το κάνουν. Τώρα έχουμε 10.000 περισσότερους νοσηλευτές και 3.000 περισσότερους γιατρούς από ό,τι πέρυσι εργαζόμασταν στο NHS».