Βραζιλία: Eπεισοδιακή και η ορκωμοσία του «Λούλα» στην κυβέρνηση

Από σοβαρά επεισόδια σημαδεύτηκε η τελετή ορκωμοσίας του τέως προέδρου της Βραζιλίας, Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα στην κυβέρνηση της Ντίλμα Ρουσέφ.

Η Δικαιοσύνη κινήθηκε ήδη κατά του διορισμού του: ομοσπονδιακός δικαστής προχώρησε στην έκδοση προσωρινής απόφασης που να ακυρώνει την είσοδο του τέως προέδρου στην κυβέρνηση.

«Λόγω του κινδύνου υπονόμευσης της ελεύθερης άσκησης της δικαστικής εξουσίας […] καλώ την Ένωση [Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Βραζιλίας] και την εξοχότητά της την πρόεδρο να εφαρμόσουν άμεσα το μέτρο» αναφέρει ο ομοσπονδιακός δικαστής στην απόφασή του. «Στην περίπτωση που έχουν ήδη αναληφθεί καθήκοντα [από τον Λούλα], να ανασταλούν μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης» κρίνει.

Οι εισαγγελικές αρχές της Βραζιλίας που ερευνούν το σκάνδαλο διαφθοράς της πετρελαϊκής εταιρείας Petrobras κατηγορούν τον Λούλα για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και απάτη. Η υπουργοποίησή του του παρέχει μερική ασυλία, αφού μπορεί πλέον να παραπεμφθεί σε δίκη μόνο στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή