ΕΙΚΟΝΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Κλειστό για τους επιβάτες θα παραμείνει και σήμερα Τετάρτη, τo διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ, ανακοίνωσε χθες η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αερολιμένα, μία εβδομάδα μετά την επίθεση αυτοκτονίας κατά την οποία ισοπεδώθηκε η αίθουσα αναχωρήσεων.
«Το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό για τις εμπορικές πτήσεις, για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις από τις Βρυξέλλες, αύριο Τετάρτη 30 Μαρτίου» ανέφερε σε μήνυμά της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η εταιρεία Brussels Airport. Μια διαδικασία προσομοίωσης που προέβλεπε τη μερική επαναλειτουργία του, κατά τη διάρκεια της οποίας άνοιξαν ορισμένες θυρίδες ελέγχου των εισιτηρίων σε ένα κτίριο του αερολιμένα, πραγματοποιήθηκε σήμερα και η Brussels Airport θέλει να μελετήσει περαιτέρω τα αποτελέσματα, εξήγησε μία εκπρόσωπος τύπου με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η απόφαση να μην λειτουργήσει το αεροδρόμιο «δεν είναι συνέπεια της προσομοίωσης, που ολοκληρώθηκε στις 17.00» ώρα Βρυξελλών (18.00 ώρα Ελλάδας), διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος τύπου Άνκε Φράνσεν, διευκρινίζοντας ότι τα αποτελέσματα της δοκιμής δεν θα είναι γνωστά πριν από αύριο το πρωί. Επιπλέον, η εταιρεία Stib, που διαχειρίζεται τα μέσα μαζικής μεταφοράς στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι όλοι οι σταθμοί του μετρό θα επαναλειτουργήσουν αύριο εκτός του σταθμού Μάαλμπεκ, όπου βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά του την 22α Μαρτίου.
Εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής
Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.
Από παντού κρέμονται συντρίμμια. Ο χώρος των check in όπου φέρεται να έγινε η επίθεση των τρομοκρατών θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Καλώδια αιωρούνται στο κενό ενώ στους χώρους είναι διασκορπισμένες βαλίτσες των ανυποψίαστων πολιτών που βρέθηκαν το πρωί της 22ας Μαρτίου στο Ζάβεντεμ.
Οι καρέκλες και τα τραπέζια στις αίθουσες αναμονής είναι γεμάτες σκόνη από τα συντρίμμια. Τα ασανσέρ έχουν σταματήσει και σχεδόν καμία τζαμαρία δεν έχει μείνει όρθια.
Όλη αυτή η κατάσταση έκανε τον διευθυντή του αεροδρομίου να δηλώσει στη βελγική εφημερίδα ότι θα χρειαστούν «μήνες» προκειμένου το Ζάβεντεμ να γίνει ξανά λειτουργικό.



