«Βόμβα» στο τηλεοπτικό σκηνικό: Αποχωρεί η Μενεγάκη από τον ALPHA;

Ραγδαίες εξελίξεις για το τηλεοπτικό μέλλον της Ελένης Μενεγάκη φέρνει η αδυναμία του καναλιού της Κάντζας να εξασφαλίσει άδεια στον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, η διάσημη παρουσιάστρια έχει μία ειδική ρήτρα στο νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με τον ALPHA, βάσει του οποίου μπορεί να αποδεσμευτεί εφόσον το κανάλι «πέσει» στην κατηγορία των περιφερειακών.

Όλα αυτά βέβαια μπορεί να συμβούν σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί το plan A του Δημήτρη Κοντομηνά ο οποίος στοχεύει ή σε «γάμο» με τον ΣΚΑΪ ο οποίος έχει εξασφαλίσει αδειοδότηση ή σε πανελλαδική κάλυψη του καναλιού μέσω Channel 9 –που του ανήκει- και OTE TV και Nova.

Εφόσον ο Alpha πάψει να εκπέμπει πανελλαδικά, τότε θα είναι αδύνατο να συνεχίσει η εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη με όλες τις εμπορικές συμφωνίες.

Οπότε, σύμφωνα με την ρήτρα του συμβολαίου της, θα πρέπει να μεταγραφεί σε άλλο κανάλι ως… «δανεική».

Μπορεί η διαδικασία να θυμίζει κάτι από ποδόσφαιρο και δανεισμό παικτών σε άλλες ομάδες, αλλά αυτό θα ισχύσει στην περίπτωση της Ελένης Μενεγάκη.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, η παρουσιάστρια θα πάψει να εμφανίζεται στον Alpha όμως  θα συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί του εφαρμόζοντας το αμερικάνικο μοντέλο, όπου ανεξάρτητες εταιρείες παραγωγής παράγουν και πωλούν σε κανάλια τα μεγαλύτερα καθημερινά τοκ σόου.

Έτσι, ο Alpha θα διατηρήσει την παραγωγή και τη διαχείριση της εκπομπής «Ελένη», ως εταιρία παραγωγής και στη συνέχεια θα τη μεταπωλήσει σε άλλο κανάλι. Δηλαδή, η εκπομπή θα γυρίζεται στο ίδιο στούντιο και θα είναι παραγωγή του Alpha και της Plus Productions, αλλά θα μεταδίδεται σε ένα από τα τέσσερα κανάλια που εξασφάλισαν αδειοδότηση.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή