ΒΙΝΤΕΟ-ΣΤΑΘΜΟΣ: Η πρώτη πτήση της Lufthansa προς Αθήνα μετά το lockdown – Πώς γίνονται τα τεστ στο «Ελ. Βενιζέλος»

Ενα βίντεο από την πρώτη πτήση της Lufthansa προς Αθήνα, μετά το δίμηνο lockdown, δημοσιοποίησε το Spiegel.

Στο βίντεο από την πτήση της Lufthansa, που θα αποτελέσει υλικό για τον ιστορικό του μέλλοντος, φαίνονται τα πολύ αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί στο «Ελ. Βενιζέλος». Προσωπικό του αεροδρομίου συλλέγει έντυπες δηλώσεις, κάνει τεστ, ενώ προειδοποιεί για τα πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ σε περίπτωση που «σπάσουν» την καραντίνα. Οι επιβάτες, από την πλευρά τους, μιλούν για την εμπειρία της πτήσης κατά την πανδημία του κορονοϊού, σημειώνοντας ότι δεν τους προσφέρθηκε φαγητό και πως οι θέσεις ήταν γεμάτες.

«Θα πήγαινα στη Ζάκυνθο για καραντίνα, όμως τώρα θα πρέπει να μείνω εδώ μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του τεστ» ανέφερε μια επιβάτιδα της πτήσης από τη Γερμανία. Στο βίντεο από την πρώτη πτήση της Lufthansa μετά από το δίμηνο lockdown εικονίζεται και ένας εργαζόμενος του αερολιμένα να εξηγεί στους επιβάτες ότι είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν την καραντίνα, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για τους παραβάτες. 

Σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της Deutsche Welle, το Spiegel γράφει για την πρώτη πτήση της Lufthansa:

«Η πρώτη πτήση της Lufthansa εδώ και δυο μήνες έφθασε στην Αθήνα. Στα αεροδρόμια ισχύουν πολύ αυστηροί κανόνες υγιεινής ωστόσο στην καμπίνα του αεροπλάνου ήταν αδύνατον για τους ταξιδιώτες να κρατήσουν αποστάσεις».

Οι επιβάτες  παραπονούνται ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις που θα εξασφάλιζαν τουλάχιστον ένα μίνιμουμ απόστασης. Στο βίντεο παρουσιάζεται επίσης η ακριβής διαδικασία που ακολουθείται από τις αρχές κατά την προσγείωση των επιβατών, η καταγραφή τους, τα τεστ που γίνονται και η ενημέρωση για την καραντίνα και τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περίπτωση που αυτή δεν τηρηθεί. 

Δείτε το βίντεο από την πτήση: 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή