Βιασμός ανήλικης στα Κάτω Πατήσια: «Με πήρε τηλέφωνο και έκλαιγε», λέει ο πατέρας του ιερέα

14
Βιασμός ανήλικης στα Κάτω Πατήσια: «Με πήρε τηλέφωνο και έκλαιγε», λέει ο πατέρας του ιερέα

«Μπαμπά σώσε με, είμαι μέσα και δεν ξέρω τον λόγο». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο ιερέας που συνελήφθη μετά τις κατηγορίες της 16χρονης ότι την βίαζε από το 2019 έως τον Μάιο του 2020. Ο πατέρας του ιερέα, μιλώντας στον Alpha και το T-live, υποστήριξε ότι ο γιος του τον κάλεσε στο τηλέφωνο από τη ΓΑΔΑ και του είπε: «Με πήρε τηλέφωνο μέσα από τη ΓΑΔΑ και έκλαιγε. Μου έλεγε “πατέρα, σώσε με, δεν ξέρω τι συμβαίνει”».

Διαβάστε επίσης: Συνελήφθη ιερέας για τον βιασμό 12χρονης – Βρέθηκε στην κατοχή του και πορνογραφικό υλικό ανηλίκων

Ο ιερέας που είναι πατέρας τριών παιδιών κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικη κοπέλα, εκμεταλλευόμενος το πόσο θεοσεβούμενη είναι η οικογένειά της. Γνώρισε το 12χρονο τότε κορίτσι, επειδή πήγαινε κατηχητικό στην ενορία του και, αφού της κέρδισε την εμπιστοσύνη, κατηγορείται ότι την βίαζε στο κατηχητικό αλλά και στο αυτοκίνητό του. Της ζητούσε μάλιστα να του στέλνει γυμνές της φωτογραφίες ενώ κατηγορείται ότι κατέγραφε τη σεξουαλική κακοποίησή της σε βίντεο. Η 16χρονη σήμερα κοπέλα υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς τα εξής: «Μου έλεγε ότι δεν είναι μόνο ο πνευματικός μου πατέρας, ότι μπορώ να τον βλέπω και σαν πατέρα μου κανονικό, ότι μπορώ να τον εμπιστευτώ για όλα, για τα μυστικά μου, αλλά και για τα ερωτικά».

Διαβάστε επίσης: Στον ανακριτή ο ιερέας για τον βιασμό ανήλικης – Ασκήθηκε ποινική δίωξη

Από την πλευρά του, πάντως, ο ιερέας υποστηρίζει: «Δεν ισχύουν αυτά που λέει. Δεν ξέρω γιατί τα είπε, μάλλον εκνευρίστηκε μαζί μου από κάτι και θέλει να με εκδικηθεί». Σε κάθε περίπτωση, ο 37χρονος ιερέας τέθηκε σε αργία, με απόφαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και την Τρίτη θα απολογηθεί για τον βιασμό της ανήλικης κοπέλας.