Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Στα χέρια του ανακριτή η ιατροδικαστική εξέταση – Διατάχθηκε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

11
Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Στα χέρια του ανακριτή η ιατροδικαστική εξέταση - Διατάχθηκε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Αρση τηλεφωνικού απορρήτου της 24χρονης  που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της στη Θεσσαλονίκη διέταξε σήμερα ο εισαγγελέας.

Στα χέρια του ανακριτή βρίσκεται η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στην 24χρονης, η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με όσα έρχονται στη δημοσιότητα, η ιατροδικαστική εξέταση δείχνει εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό στο πρώτο και τέταρτο τεταρτημόριο και τη μεσότητα, κάτι που ανέφερε και το πρωί της Τετάρτης ο δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας.

Τώρα, μένει να φανεί τι θα δείξουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες, ενδεχομένως να βγουν και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς δείγμα τους έχει σταλεί για ανάλυση και στην Ελβετία, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το αν ναρκώθηκε ή όχι η 24χρονη Γεωργία Μπίκα.

Από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας. Μέχρι στιγμής, οι Αρχές είχαν προχωρήσει στη σύλληψη 27χρονου, αλλά μετά την απολογία του, κατά την οποία αρνήθηκε τον βιασμό, ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 24χρονης, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η 24χρονη φέρεται να κατήγγειλε άλλα δύο πρόσωπα, πλην του 27χρονου, και στην τελευταία της κατάθεση ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση φαίνεται να αναγνώρισε τον έναν από τους δύο. Στο μεταξύ, «εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στο πρώτο και τρίτο τεταρτημόριο, στη μεσότητα», φαίνεται να δείχνουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για την 24χρονη, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας, σύμφωνα με τον οποίο η εξέταση έγινε το βράδυ της επομένης της Πρωτοχρονιάς και τα αποτελέσματα περιήλθαν στα χέρια του.

Παράλληλα ο δικηγόρος ανέφερε πως έχει στα χέρια του δύο ακόμη καταγγελίες από άλλες κοπέλες για βιασμό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Δύο άλλες κοπέλες που έχουν καταγγείλει πως έπεσαν θύματα βιασμού έχοντας υποστεί ό,τι και η 24χρονη Γεωργία. «Στο γραφείο μου υπάρχουν καταγγελίες ότι υπάρχει ένα κύκλωμα ότι προωθεί γυναίκες σε πάρτι. Έχω ήδη μιλήσει στον Εισαγγελέα για δύο περιπτώσεις το 2016 και 2018 που έφτασαν στο γραφείο. Κάνω έκκληση να βγει στο φως η αλήθεια. Να καταγγείλουν το γεγονός. Οι δικαστικές και ανακριτικές αρχές λειτουργούν. Θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση αυτής της υπόθεσης σε βάθος» είπε.

Ο ίδιος έκανε έκκληση σε όσους γνωρίζουν ή έχουν αντιμετωπίσει ανάλογα περιστατικά να μιλήσουν. «Κάνω έκκληση στις γυναίκες που έπεσαν θύματα αυτού του κυκλώματος να βγουν χωρίς φόβο και πάθος να το καταγγείλουν . Οι δικαστικές και ανακριτικές αρχές λειτουργούν και θα υπάρχει πλήρης προστασία» είπε.