Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Απειλές για τη ζωή του λέει πως δέχεται ο Ηλίας Γκιώνης

4
Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Απειλές για τη ζωή του λέει πως δέχεται ο Ηλίας Γκιώνης

Απειλές για τη ζωή του καταγγέλλει ότι δέχεται ο Ηλίας Γκιώνης, ο οποίος έκανε γνωστή στο πανελλήνιο την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη. Ο ακτιβιστής, μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε ότι πίσω από αυτή την υπόθεση κρύβεται ένα κύκλωμα που δρα πολλά χρόνια και εμπλέκεται σε εμπορία ανθρώπων, τζόγο, ναρκωτικά, όπλα ακόμη και πορνογραφικά σάιτ με ανηλίκους.

Ο Ηλίας Γκιώνης εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις Εξι» και προχώρησε στην αποκάλυψη ότι λόγω της ακτιβιστικής του δράσης δέχεται απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το τηλεφωνό του με εκφράσεις όπως «τι νούμερο τσιμέντο φοράς στα πόδια» και απειλές ότι «αρχίζω να μοιάζω με τον δολοφονημένο Γιώργο Καραϊβάζ». Και όπως είπε, «είναι μεγάλο το κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται και αστυνομικοί από όλες τις πόλεις που έχουν αναφερθεί (σ.σ. σε Ελλάδα και Κύπρο) ενώ προειδοποίησε ότι αν «αύριο – μεθαύριο εγώ βρεθώ δολοφονημένος, τα στοιχεία θα αποκαλυφθούν», ενώ συμπλήρωσε πως «είμαι ένας ερασιτέχνης και κάνω μια έρευνα. Δεν έχω κάποιο στοιχείο και ούτε έχω τις άκρες για να μπορέσω να διεξάγω μια έρευνα που θα βοηθήσει τόσο τις Αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου».

Απαντώντας σε ερώτηση για την έκταση που έχει πάρει η καταγγελία του για κύκλωμα μαστροπείας που φτάνει μέχρι την Κύπρο δήλωσε πως είναι επιφυλακτικός ως προς τη συνεργασία του με τις αρμόδιες Αρχές. «Υπάρχουν άτομα στην Αστυνομία της Κύπρου που έχουν πλοκάμια παντού και δεν μπορώ να εμπιστευτώ. Δεν ξέρω τι άλλο έχουμε να δούμε τις επόμενες ημέρες». Σύμφωνα με τον ίδιο κανείς εκπρόσωπος της Αστυνομίας δεν τον κάλεσε για να του παράσχει βοήθεια ή προστασία. Αναφορικά με το αίτημα των κυπριακών Αρχών να συνδράμει στις έρευνες για την υπόθεση μαστροπείας εξήγησε: «Έχει σταλεί ένα e-mail από τις αρχές της Κύπρου το οποίο δεν είχα δει. Οι αστυνομικές Αρχές στην Ελλάδα γνωρίζουν ποιος είμαι και που βρίσκομαι. Έχω καθυστερήσει να στείλω το υλικό που έχω από τις πηγές γιατί έχω αποδείξεις ότι σε κάθε πόλη που εμπλέκεται το κύκλωμα, υπάρχουν και κάποιοι αστυνομικοί που εμπλέκονται», κατήγγειλε. Και όπως δήλωσε, όταν χρειαστεί θα καταθέσει τα στοιχεία που έχει. «Αυτό το κύκλωμα υπάρχει πολλά χρόνια σε Ελλάδα και Κύπρο και σε άλλες χώρες και εμπλέκεται σε υποθέσεις από τζόγο, εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικά, διακίνηση όπλων μέχρι και διακίνηση υλικού σε πορνογραφικά σάιτ με ανηλίκους. Αυτές τις καταγγελίες τις έχω από τον κόσμο και την τοπική κοινωνία. Τις εξακριβώνω με στοιχεία και δεν ξέρω τι άλλο θα δούμε τις επόμενες ημέρες».

Αναφορικά με την αποκάλυψη για τον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, ο κ. Γκιώνης δήλωσε πως «ο βιασμός της κοπέλας στη Θεσσαλονίκη είναι αφορμή να γίνει κάτι για να ξεσκεπαστεί αυτό το τεράστιο κύκλωμα. Αυτή την στιγμή ο κόσμος που με βλέπει μου παρέχει προστασία. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να είμαι εδώ».