Η Βαρκελώνη ζει σε ρυθμούς Ολυμπιακού και… ανεξαρτησίας. Απόψε, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, στην… σκιά του καταλανικού δημοψηφίσματος.
Αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας που θα διεξαχθεί με κόσμο στο “Καμπ Νόου”, ύστερα απ’ το δημοψήφισμα, αφού ο αγώνας με την Λας Πάλμας για τη La Liga πραγματοποιήθηκε δίχως την παρουσία φιλάθλων για λόγους ασφαλείας.
Περίπου 24 ώρες πριν απ’ το ματς με τους “ερυθρολεύκους”, οι “μπλαουγκράνα” αποκάλυψαν το πανό που θα αναρτήσουν (με απόφαση της διοίκησης) πριν απ’ την έναρξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό και το οποίο θα έχει διάσταση 45×46 μέτρα.
“Διάλογος, σεβασμός, αθλητισμός”, θα αναφέρει το μήνυμα της “Μπάρτσα”, το οποίο, όπως είναι λογικό, έχει και πολιτικές προεκτάσεις.
Στο μεταξύ, την αντίθεσή τους για τις συλλήψεις δύο αυτονομιστών Καταλανών ηγετών εξέφρασαν περίπου 200.000 άνθρωποι -σύμφωνα με εκτίμηση των τοπικών αρχών- οι οποίοι διαδήλωσαν το βράδυ της Τρίτης στους δρόμους της Βαρκελώνης.
Το πλήθος ζήτησε την απελευθέρωση του Ζόρντι Κουσάρτ και του Ζόρντι Σάντσες, επικεφαλής δύο εκ των σημαντικότερων αυτονομιστικών οργανώσεων της Καταλονίας, της Omnium Cultural και της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης (ANC).
Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.
Ισπανός δικαστής διέταξε τη Δευτέρα να τεθούν υπό κράτηση ο Κουσάρτ και ο Σάντσες, οι οποίοι κατηγορούνται πως ενθάρρυναν εκατοντάδες ανθρώπους να αποκλείσουν την 20ή Σεπτεμβρίου στη Βαρκελώνη την έξοδο ενός κτηρίου όπου διεξήγαγαν έρευνες και ανακρίσεις αστυνομικοί σχετικά με την οργάνωση του δημοψηφίσματος. Οι χωροφύλακες παρέμειναν αποκλεισμένοι στο κτίριο όλη τη νύχτα.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ισπανίας Ραφαέλ Καταλά ανέφερε από την πλευρά του ότι «δεν πρόκειται για πολιτικούς κρατούμενους, διότι η απόφαση για την κράτησή τους αφορά την διάπραξη εγκλήματος».



]



Πηγή: Filathlos.gr