Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2025

Τρόμος στην Ευρώπη από την επέλαση των αντισυστημικών δυνάμεων

Η ΕΚΤΙΝΑΞΗ των ποσοστών του αντιευρωπαϊστή Φάρατζ στο 34% σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή δυναμική που έχουν αναπτύξει τα κόμματα του Σαλβίνι και της Λεπέν, προκαλούν τρόμο στις Βρυξέλλες.

ΟΛΑ δείχνουν ότι οι αντισυστημικές και αντιευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις θα είναι οι νικητές των ευρωεκλογών, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ των δημοσκοπήσεων, ειδικά στην Αγγλία, προκαλούν ισχυρούς κραδασμούς στο ευρωπαϊκό κατεστημένο.

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ της Τερέζα Μέι, που προσπάθησε να βρει μια ισορροπημένη λύση για το Brexit, κατέρρευσαν στο 10%.

ΤΟ ΙΔΙΟ συμβαίνει και με τους εργατικούς, που δεν μπόρεσαν να κεφαλοποιήσουν την κρίση στο συντηρητικό κόμμα και βλέπουν τα ποσοστά τους να καθηλώνονται στο 20%.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ των ευρωεκλογών φέρει το ιερατείο των Βρυξελλών ενώπιον των ευθυνών του. Γιατί η επέλαση των ακροδεξιών και αντισυστημικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη είναι αποτέλεσμα της μονεταριστικής πολιτικής που ακολούθησαν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και της εμμονής των Γερμανών για διαρκή λιτότητα που τσακίζει τις οικονομίες των περισσοτέρων ευρωπαϊκών χωρών.

Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διάλυση της μεσαίας τάξης συνέβαλε καθοριστικά στην εκτόξευση των ακραίων πολιτικών δυνάμεων.

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ τώρα είναι αν το ιερατείο των Βρυξελλών μετά τις ευρωεκλογές θα επιδείξει αντανακλαστικά τολμώντας ριζοσπαστικές τομές για να επαναφέρουν την Ευρώπη στην κανονικότητα. Γιατί αν συνεχιστεί η ίδια αδιέξοδη πολιτική, τώρα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα καταρρεύσει και οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι καταστροφικές για όλους.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή