Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2025

Τροφές που συμβάλλουν στην πρόληψη του Alzheimer!

Υπάρχουν τροφές, τις οποίες αν τις καταναλώνετε, τότε το Alzheimer δεν θα αποτελεί απειλή για εσάς!

Η διατροφή αποτελεί το Α και το Ω για την σωστή λειτουργία του οργανισμού και η επιλογή που κάνει ο καθένας έχει άμεσο αντίκτυπο στην ζωή μας.

Έτσι λοιπόν, αν θέλετε να ενισχύσετε την άμυνα του οργανισμού σας και να μειώσετε σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση κάποιας ασθένειας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής!

Πιο συγκεκριμένα, εδώ θα αναφερθούμε στην νόσο του Alzheimer. Η νόσος αυτή, εμφανίζεται κατά κύριο λόγο σε άτομα μεγάλης ηλικίας και έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια μνήμης και την μείωση της ψυχικής λειτουργίας.

Ο έλεγχος της νόσου μέσω των φαρμάκων είναι γνωστός… εδώ θα αναφέρουμε, πως μπορείτε να την αντιμετωπίσετε με μη ιατρικές λύσεις!

Ας δούμε λοιπόν, πώς η φύση έρχεται να δώσει την λύση μέσω των προϊόντων της!

Αυτά είναι ορισμένα τρόφιμα που βοηθούν την πρόληψη της νόσου του Alzheimer :

1.    Λαχανικά και φρούτα πλούσια σε φλαβονοειδή όπως τα μήλα, βατόμουρα, ο γκρέιπφρουτ, το ρόδι, το σκόρδο, τα φασόλια και το σπανάκι.

2.    Το κόκκινο κρασί αποτρέπει τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Είναι αποδεδειγμένο ότι τρία ποτήρια κόκκινου κρασιού ανά ημέρα μπορεί να μειώσουν μέχρι και 75% τη νόσου του Alzheimer.

3.    Βιταμίνη C και Ε : είναι δύο βασικές βιταμίνες για την καταπολέμηση της χημικής ουσίας που προσβάλει την σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, οπότε θα πρέπει να τις προσλαμβάνετε

4.    Μαγνήσιο και κάλιο : τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και κάλιο μπορεί να ενισχύσουν τη λειτουργία του σώματος, καθώς και την ικανότητα του εγκεφάλου. 

5.    Η βιταμίνη Α και ο σίδηρος : Η βιταμίνη Α και ο σίδηρος παίζει το σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της γνωστικής λειτουργίας. Έτσι, θα πρέπει να θεωρούνται σημαντικά για την πρόληψη της νόσου του Alzheimer.  Αυτές οι βιταμίνες περιέχονται σε πολλά λαχανικά, όπως στα κολοκύθια, στις ντομάτες και στα καρότα.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή