Τραμπ: Η Κίνα ωφελήθηκε από τις ΗΠΑ αλλά δεν βοηθά με τη Β.Κορέα

“Η Β. ΚΟΡΕΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ ΙΚΑΝΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ”
Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες μέσω Twitter ότι η Βόρεια Κορέα δεν θα ολοκληρώσει την κατασκευή πυρηνικού όπλου ικανού να φθάσει τις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είχε δηλώσει την Κυριακή ότι η απομονωμένη χώρα με την πυρηνική ικανότητα είναι σχεδόν έτοιμη να κάνει δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, μολονότι μερικοί ειδικοί έχουν δηλώσει ότι η χώρα απέχει κατά πολλά χρόνια από το να μπορέσει να αποστείλει πύραυλο με πυρηνική κεφαλή στις ΗΠΑ.
«Δεν θα συμβεί!», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό ο Τραμπ, ο οποίος δεν παρέλειψε να ασκήσει και κριτική στην Κίνα.
Συγκεκριμένα, μέσω Twitter την κατηγόρησε ότι ενώ έχει ωφεληθεί από τις οικονομικές της σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν βοηθά στον έλεγχο της Βόρειας Κορέας.
«Η Κίνα έχει βγάλει τεράστια ποσά χρημάτων και πλούτη από τις ΗΠΑ με εντελώς μονόπλευρο εμπόριο, αλλά δεν βοηθά με τη Βόρεια Κορέα. Ωραία!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.
Δείτε τα tweets του Τραμπ:
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης