Ένα απλήρωτο «συμβόλαιο θανάτου» για το σκάνδαλο της Energa πίσω από τον εκβιασμό του δικηγόρου
Την εκτίμηση ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έπεσε θύμα εκβιασμού φαίνεται να επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ, που βρίσκεται όλο και πιο κοντά στα ίχνη των δολοφόνων του.
Οι διωκτικές Αρχές αναζητούν τους δράστες μεταξύ συγκεκριμένων Αλβανών ποινικών, που είχαν πάει στο γραφείο του άτυχου δικηγόρου για να τον εκφοβίσουν για μια υπόθεση που φέρεται να σχετίζεται με το σκάνδαλο της Energa και με μια άλλη δολοφονική επίθεση σε βάρος δικηγόρου, πριν από τρία χρόνια.
Η Αστυνομία εξετάζει το σενάριο ο 52χρονος ποινικολόγος να δέχθηκε αφόρητη πίεση από τους εκτελεστές του για να τους δώσει στοιχεία για έναν πελάτη του, που είναι βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση Energa.
Ο συγκεκριμένος άνδρας, που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην δολοφονική επίθεση σε βάρος του 62χρονου δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, το Νοέμβριο του 2014.
Ο κ. Αντωνόπουλος, που γλίτωσε από θαύμα παρόλο που πυροβολήθηκε στο κεφάλι, ήταν αυτός που είχε εισηγηθεί να μη γίνει δεκτός οικονομικός συμβιβασμός του Δημοσίου για το σκάνδαλο Energa.
Για τη συγκεκριμένη επίθεση είχαν συλληφθεί δύο Αλβανοί, οι Ολτι Ντούλτσε και Αρμπέρ Μπάκο, οι οποίοι ομολόγησαν πως επρόκειτο για κατά παραγγελία δολοφονία και οδηγήθηκαν στον Κορυδαλλό.
Οι ίδιοι κατονόμασαν ως εντολέα τους τον προαναφερθέντα «πρωταγωνιστή» της Energa, ωστόσο, όπως υποστηρίζουν, δεν πληρώθηκαν πότε για αυτό το «συμβόλαιο θανάτου».
Οι δράστες της στυγερής δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, λίγο πριν τον πυροβολήσουν προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του, του ζήτησαν πληροφορίες για τη δικογραφία της Energa, μεταξύ των οποίων και τη διεύθυνση του πελάτη του, που έχει υποδειχθεί ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα κατά του Γ.Αντωνόπουλου.
Αναπόφευκτα προκύπτει σύνδεση μεταξύ των δύο αιματηρών περιστατικών, με την Αστυνομία να πιθανολογεί πως οι δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου ήταν απεσταλμένοι μελών της αλβανικής μαφίας που κρατούνται στην Ε’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.
Ένα σημαντικό στοιχείο, στο οποίο στέκονται ιδιαίτερα οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, είναι ότι ένας εκ των δύο δραστών πριν την εκτέλεση βγήκε δύο φορές από το γραφείο του Ζαφειρόπουλου, πιθανόν για να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον άγνωστο εντολέα του για την εξέλιξη της συζήτησης.
Προφανώς, ο «εγκέφαλος» έδωσε εντολή για εκφοβιστικό πυροβολισμό σε βάρος του δικηγόρου, όμως το «χτύπημα» απέβη τελικά μοιραίο.