Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
14
11
37

Τουρκία: «Turkaegean», προκαλεί με διαφημιστική καμπάνια για τον τουρισμό

Μοιραστείτε το

Συνεχίζει καθημερινά την προπαγάνδα κατά της Ελλάδας η Τουρκία. Είτε με ανθελληνικές δηλώσεις από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είτε με δηλώσεις άλλων υπουργών του η Τουρκία επιμένει να διεκδικεί.

Αυτή τη φορά η Τουρκία θέλει – για μία ακόμη φορά – να εκμεταλλευτεί το Αιγαίο. Με τη νέα τουριστική καμπάνια που επέλεξαν να κάνουν θέλουν να καθιερώσουν τον όρο «τουρκικό Αιγαίο», αγνοώντας την πραγματικότητα.

Και μπορεί η τουρκική επικοινωνιακή εκστρατεία να μην είναι νέα (είναι γνωστή από το καλοκαίρι), όμως η τουρκική εφημερίδα Hurriyet έφτασε στο σημείο να φιλοξενήσει προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υφυπουργού Τουρισμού, Nadir Alpaslan, ο οποίος δήλωσε ότι η Αγκυρα προωθεί το σύνθημα «Turkaegean», προβάλλοντας και σχετικά βίντεο, για να δείξει ότι το Αιγαίο δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά ανήκει και στην Τουρκία.

Στο δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι το 40% των τουριστών πήγε στις τουρκικές ακτές στη Μεσόγειο, το 40% στον Μαρμαρά, το 10% στο Αιγαίο και το υπόλοιπο 10% στην Ανατολία. Έτσι ξεκίνησαν οι προσπάθειες για αύξηση των «μετοχών» του Αιγαίου και της Anatolia. Μάλιστα, οι Τούρκοι διαφημίζουν τον τουρισμό στη γειτονική χώρα – εκμεταλλευόμενοι το Αιγαίο – ενώ η τουρκική λίρα κατρακυλά, ενώ δέχονται πιέσεις από την Ευρώπη για αποφυγή προκλήσεων στην ανατολική Μεσόγειο και ενώ ο Ερντογάν αδιαφορεί για την πραγματικότητα και αγοράζει γεωτρύπανα.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.