Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2025

Τουλάχιστον πέντε νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 42 τραυματίστηκαν όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του κοντά σε αστυνομικό τμήμα στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η έκρηξη έπληξε πλήθος αστυνομικών και στρατιωτών που είχαν συγκεντρωθεί για να πάρουν τους μισθούς τους στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ, Λάσκαρ Γκαχ, δήλωσε ο επικεφαλής της επαρχιακής αστυνομίας Αμπντούλ Γκαφάρ Σαφάι.

Δύο γυναίκες από την περιοχή, δύο στρατιώτες και ένα παιδί σκοτώθηκαν από την έκρηξη και οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μαζί με άλλους τουλάχιστον 40 τραυματίες, δήλωσε γιατρός του νοσοκομείου, ο οποίος είπε ότι ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Τον Ιούνιο μαχητές είχαν επιτεθεί εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που είχαν πάει σε τράπεζα στην Λάσκαρ Γκαχ για να πληρωθούν.

Η επίθεση είχε οδηγήσει τους αξιωματούχους στην απόφαση να μεταφέρουν το υποκατάστημα της τράπεζας στο κτίριο όπου στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή