Το ξεκίνημα του CNN Greece

Είναι πάντως να ελπίζει κανείς ότι δεν θα προκύψει κάτι αντίστοιχο με την HuffPost, που ξεκίνησε σ’ εμάς με υψηλές προσδοκίες (βέβαια χωρίς να κουβαλάει την αναγνώριση ενός CNN, αλλά πάντως με θεωρούμενη ιντερνετική πείρα). στράτευσε σημαντικές προσωπικότητες του Ελληνικού δημοσιογραφικού κόσμου σαν την Σοφία Παπαϊωάννου ή τον Παύλο Τσίμα. πέτυχε επισκεψιμότητα – πλην όμως δεν δημιούργησε και αντίστοιχο ενδιαφέρον στην δημόσια συζήτηση.
Η υπόσχεση του CNN Greece, με δεδομένο το πού βρίσκεται η ενημέρωση αλλά και “η άποψη” στην Ελληνική πραγματικότητα στα τέλη Οκτωβρίου του 2015, να δώσει ακριβώς κάτι τέτοιο ή πάντως να το επιχειρήσει (σε Ελληνική όμως εκδοχή…) είναι μια υπόσχεση που αξίζει να την παρακολουθήσει κανείς. Ενδιαφέρον πρώτο δείγμα, η δημοσιοποίηση – π.χ. – του (απόρρητου) πορίσματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (είχε ολοκληρωθεί, θυμίζουμε, το 2014) σχετικά με τις νομικές βάσεις και τις βέλτιστες διαδικασίες για διεκδίκηση απο την Ελλάδα απαιτήσεων, της χώρας αλλά και των Ελλήνων, από την Γερμανία, και τούτο για τους δυο Παγκόσμιους Πολέμους…
Η ελληνική δημόσια συζήτηση χρειάζεται – χρειάζεται απελπιστικά – άνοιγμα στον έξω κόσμο, άνοιγμα που η “φίρμα” του CNN κουβαλάει απο μόνη της. Με προσδοκία να είναι το άνοιγμα διπλό: κι εμείς να αντιλαμβανόμαστε καλύτερα “τι τρέχει εκεί έξω”, κι εκείνοι “να μας βλέπουν” πιο ουσιαστικά. Και χρειάζεται όχι είδηση και “αντικειμενική ενημέρωση”, αλλά εκείνο τον διαχωρισμό άποψης και είδησης που η Αγγλοσαξωνική παράδοση τον προσπαθεί, άσχετα αν τον πετυχαίνει πάντα. Να δούμε!
Βέβαια, υπάρχει σ’ όλα αυτά μια διάσταση που προβληματίζει: ενσωματώνεται το εγχείρημα του CNN Greece στην Ελληνική πραγματικότητα του 2015 εντασσόμενο στην μηντιακή/διαδικτυακή δραστηριοποίηση Δημήτρη Γιαννακόπουλου/DG News Agency, ο οποίος πρόσφατα μόλις δημιούργησε βαριούς κυματισμούς και βαρύτερο προβληματισμό με την κόντρα του με Πάνο Καμμένο. Να δούμε, να δούμε…

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή