Το Σύνδρομο της καθεστωτικής αλαζονείας έχει χτυπήσει τη Νέα Δημοκρατία πριν ακόμα γίνει κυβέρνηση

Στην κατεύθυνση αυτή χαρακτηριστικές είναι οι τοποθετήσεις του Γιάννη Βρούτση, Τομεάρχη Εργασίας ο οποίος αμφισβητεί ευθέως τη ρύθμιση των 120 δόσεων ενώ η ακραιφνής φιλελεύθερη Μιράντα Ξαφά τάσσεται υπέρ της κατάργησης των επιδομάτων γιατί τα θεωρεί ταξικά και προερχόμενα από τη φορολογία των πλουσίων.

Στην ουσία τα δύο αυτά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές του προγράμματος που θα εφαρμόσουν αν γίνουν κυβέρνηση.

Βέβαια προεκλογικά δεν τόλμησαν να αμφισβητήσουν τις 120 δόσεις, ούτε βεβαίως τα επιδόματα που παίρνουν οι πολίτες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας άρχισαν να κελαηδάνε θεωρώντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μη αναστρέψιμο στις εθνικές κάλπες.

Βέβαια αν συνεχιστούν τα αποκαλυπτήρια του πραγματικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, δεν αποκλείεται στις κάλπες των εθνικών εκλογών να υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επίθεση κατά του Τομεάρχη Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση εξαπολύει το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή τις δηλώσεις του αναφορικά με τις 120 δόσεις.

«Η ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις ανακουφίζει εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, οι οποίοι μέχρι και τις αρχές του 2015 είχαν σωρεύσει χρέη ύψους 30 δισ. ευρώ», τονίζει το υπουργείο Εργασίας και συνεχίζει:

«Η ελάφρυνση των πολιτών από τη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι αναμφίβολη. Αυτό που είναι προκλητικό, και δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, είναι η θέση της ΝΔ να χαρακτηρίζει κάθε κοινωνικό μέτρο ως αντιαναπτυξιακό και υπονομευτικό για την οικονομία. Το ίδιο έκανε και ο αρμόδιος τομεάρχης 

της σήμερα, μιλώντας για τις 120 δόσεις. Αντί να κάνουν υποδείξεις στους ασφαλισμένους, ας κοιτάξουν γιατί τους οδήγησαν σε χρέη ύψους 30 δισ. ευρώ».

«Η ρύθμιση των 120 δόσεων αποτελεί ένα ολοκληρωμένο βήμα, σε μια συνολική στρατηγική αναδιάρθρωσης και στήριξης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Μια στρατηγική που απέδωσε το οριστικό τέλος των ελλειμμάτων για την κοινωνική ασφάλιση, τη μείωση των εισφορών για τη συντριπτική πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, την προστασία και την ενίσχυση των συνταξιούχων. Με τη ρύθμιση των 120 δόσεων οι ασφαλισμένοι μπορούν να κλείσουν οριστικά τις πληγές του παρελθόντος», καταλήγει.

Την άποψη ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση στο πλαίσιο κομματικής σκοπιμότητας, εξέφρασε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε ότι θεωρεί «επιβεβλημένη τη διαμόρφωση ενός πλαισίου 120 δόσεων, όσο ποτέ», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «η δημιουργία ενός πλαισίου ληξιπρόθεσμων για 120 δόσεις είναι η απόδειξη της αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής. Όταν σε μια οικονομία διαμορφώνεται η αναγκαιότητα για νέα ρύθμιση σημαίνει ότι το μοντέλο της οικονομικής πολιτικής έχει αποτύχει (…)» υπογράμμισε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ.

Κατά τον κ. Γιάννη Βρούτση «σήμερα, η ανάγκη για ρύθμιση είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ κυρίως στα ασφαλιστικά ταμεία και στις εφορίες. Έχουμε μια εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων όχι τυχαία, λόγω της υπερφορολόγησης και λόγω των εξοντωτικών εισφορών. Αυτό σημαίνει ότι έχει πνιγεί η οικονομία και αναγκάζεται ο κόσμος να μην πληρώνει δυστυχώς».

Όπως εξήγησε, «το χειρότερο είναι ότι τους τελευταίους έξι μήνες, είναι πρωτοφανές, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο τέτοια ανεύθυνη και μη εθνική συμπεριφορά εκ μέρους του υπουργείου Εργασίας αλλά και συνολικά της κυβέρνησης που έχει εξαγγείλει ρύθμιση εδώ και έξι μήνες με αποτέλεσμα να έχουν κατεβάσει τα μολύβια, και πολλοί άνθρωποι, πολλές επιχειρήσεις που έχουν μπει σε ρύθμιση να μην πληρώνουν και άλλοι συνεπείς να σταματήσουν να πληρώνουν, διότι δημιουργήθηκε η προσδοκία ότι θα έρθει η ρύθμιση των 120 δόσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, με αυτόν τον τρόπο «υπονομεύονται τα έσοδα και η εισπραξιμότητα του κράτους και οι πληροφορίες μου λένε ότι το α’ δίμηνο του 2019 καταρρέουν τα έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία, δεν πληρώνει κανείς, διότι αυτό που έκανε η κυβέρνηση είναι εγκληματικό. Οι ρυθμίσεις δεν προαναγγέλλονται, γίνονται. Εδώ οι ρυθμίσεις των 120 δόσεων χρησιμοποιήθηκαν ως πλαίσιο κομματικής σκοπιμότητας και κομματικού οφέλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι έκανε; Για να ωφεληθεί κομματικά για λίγους ψήφους, θυσίασε τα έσοδα του κράτους. Ποτέ στο παρελθόν κυβέρνηση δεν έκανε αυτή την προαναγγελία επί έξι μήνες (…) Και με μαθηματική βεβαιότητα οδηγούν τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ σε νέα αναθεώρηση, καθώς πλέον έχουν δημιουργηθεί ελλείμματα».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή