Το προφίλ των χιλιανών επενδυτών ακινήτων

Το προφίλ του τυπικού επενδυτή ακινήτων σκιαγραφεί η μεγαλύτερη εφημερίδα της Χιλής El MERCURIO και ανακαλύπτει πως πρόκειται κυρίως για νέους ανθρώπους χωρίς υψηλή αγοραστική δύναμη, αντίθετα με την επικρατούσα άποψη πως οι αγοραστές ακινήτων είναι κεφαλαιούχοι ή εύποροι, καθώς οι έρευνες αποδεικνύουν πως οι περισσότεροι αγοραστές είναι νέοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες που επιδιώκουν να σταθεροποιήσουν τα δεδομένα της ζωής τους και να αυξήσουν μακροπρόθεσμα τον πλούτο τους, σε μια περίοδο που οι πωλήσεις ακινήτων κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015 κατέγραψαν το υψηλότερο επίπεδό τους μέσα σε 10 χρόνια στην πρωτεύουσα Σαντιάγκο!  

Ο Γκάμριελ Κιντι, Διευθύνων Σύμβουλος της ερευνητικής πλατφόρμας που κατέληξε στα εντυπωσιακά ευρήματα που δημοσιεύει ο MERCURIO, δηλώνει πως… «οι επενδυτές σήμερα είναι ως επί το πλείστον νέοι και έξυπνοι άνθρωποι στις οικονομικές τους πράξεις, που ξοδεύουν λιγότερα από όσα κερδίζουν, ενημερώνονται συνεχώς και ανησυχούν για το μέλλον τους», κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα που η επένδυση σε ακίνητα είναι μια ευκαιρία, δεδομένου ότι η χρηματιστηριακή αγορά είναι πολύ ασταθής.

Το κύριο χαρακτηριστικό του προφίλ του  αγοραστή ακινήτων στην Χιλή, γράφει ο MERCURIO, είναι ότι.. «το 80% είναι νέοι, μεταξύ 23 και 35 ατών, νέοι επαγγελματίες ή νέοι επιχειρηματίες και οι περισσότεροι από αυτούς θεωρούν την αγορά στέγης μακροπρόθεσμη επένδυση», αν και μετά την τελευταία φορολογική μεταρρύθμιση οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 10% περίπου, εντυπωσιακό εάν σκεφθείς ότι μιλάμε για μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη πόλη, παρά τις μεγάλες εκτάσεις πρασίνου, καθώς δεν συζητάμε για επενδύσεις στην περιφέρεια της νοτιοαμερικανικής χώρας αλλά στη μεγαλύτερή της πόλη!

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή