Της Γεωργίας Μοσχονά από την Κυριακάτικη Kontranews
Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα στην υπόθεση δολοφονίας του Ντίμη Κορφιάτη και της συζύγου του. Ένα χρόνο μετά την ένοπλη επίθεση σε βάρος του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η σύζυγός του Χριστίνα Κλουτσινιώτη και έναν μήνα μετά τη δική του εκτέλεση σε ενέδρα θανάτου στο ίδιο νησί, η αστυνομία προχώρησε πριν από μερικές μέρες σε 7 συλλήψεις για τη δολοφονία της συζύγου.
Αυτά που αναρωτιούνται -εύλογα- οι πολίτες είναι πόσα «πλοκάμια» έχει η μαφία στην ελληνική κοινωνία, και ποιες οι διαπλοκές της με ισχυρούς παράγοντες; Έναν ολόκληρο χρόνο έπρεπε να περιμένει η ΕΑΣ για να προχωρήσει σε συλλήψεις των ανθρώπων που είχε υποδείξει ο επιχειρηματίας; Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσά στους συλληφθέντες είναι απότακτος αστυνομικός και ακούστηκε και η εμπλοκή γνωστού εφοπλιστή.
Την έρευνα των αρχών βέβαια, φέρεται να «ξεκλείδωσε» κατάθεση μάρτυρα για τα όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν την αιματηρή επίθεση του Ιουνίου 2020.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ουσιαστικά τα όσα είχε περιγράψει με λεπτομέρειες ο ίδιος ο Ντίμης Κορφιάτης, σε μηνυτήρια αναφορά του τον Δεκέμβριο του 2020, στην οποία είχε κατονομάσει τους δράστες της δολοφονίας της συζύγου, ενώ είχε αναφερθεί στο κίνητρό τους.
Ο 54χρονος επιχειρηματίας είχε υποδείξει δύο Ζακυνθινούς ως φυσικούς αυτουργούς της αιματηρής επίθεσης τον Ιούνιο του 2020, σημειώνοντας ότι τους αναγνώρισε από τον σωματότυπό τους. «Η αναμφίβολη αναγνώριση του ως άνω ατόμου οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπό του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στη μοτοσικλέτα του» είχε δηλώσει για τον άνδρα που φέρεται να πυροβόλησε 7-8 φορές κατά του ιδίου και της συζύγου του και ο οποίος εργαζόταν στην ασφάλεια του εφοπλιστή.
Παράλληλα, ο Κορφιάτης είχε περιγράψει και το σχέδιο των δραστών για τη μετάβαση και διαφυγή τους με φουσκωτό ταχύπλοο από τη Ζάκυνθο. «Το σκάφος μεταφέρθηκε την 5η Ιουνίου του έτους 2020 στη Σκαφιδιά Ηλείας με σημείο εκκίνησης την οικία του εφοπλιστή στο Ψυχικό, με ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο, δίχως να διέλθει από την εθνική οδό, ώστε να μην καταγραφεί από κάμερες» είχε αναφέρει.
Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν απότακτος αστυνομικός που σύμφωνα με πληροφορίες είχε διατελέσει υποδιοικητής Ασφάλειας Ζακύνθου. Σε βάρος του πρώην αστυνομικού, που είχε καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε 12 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε ληστεία και αποφυλακίστηκε πρόσφατα από τις φυλακές Πάτρας, ο Κορφιάτης είχε καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.
Ο 54χρονος επιχειρηματίας είχε επίσης καταθέσει δύο φορές και εναντίον ενός άλλου από τους επτά συλληφθέντες για την υπόθεση, κατονομάζοντάς τον ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά. Αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθεί στη φυλακή για περισσότερα από επτά χρόνια.
Στην ογκώδη δικογραφία γίνεται αναφορά και σε τρία ακόμα άτομα. Πρόκειται για έναν ακόμη πρώην αστυνομικό, που προφυλακίστηκε προ μηνών για διακίνηση ναρκωτικών, μία γυναίκα μόνιμη κάτοικος Ζακύνθου που φέρεται να παρακολουθούσε τον 54χρονο επιχειρηματία, καθώς και έναν γνωστό εφοπλιστή. Μάλιστα, ένα αυτοκίνητο και ένα ταχύπλοο ιδιοκτησίας του συγκεκριμένου εφοπλιστή φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν στην περυσινή δολοφονική επίθεση κατά του Ντίμη Κορφιάτη και στη δολοφονία της συζύγου του.
Για υπέρμετρη καθυστέρηση των Αρχών μίλησε ο δικηγόρος του
Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, τα ονόματα αυτών που συνελήφθησαν είναι μεταξύ αυτών που είχε υποδείξει ο Ντίμης Κορφιάτης στους αστυνομικούς που ερευνούσαν τη δολοφονία της γυναίκας του πέρυσι. Και τους είχε υποδείξει στις αρχές, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, τουλάχιστον τρεις φορές τον τελευταίο χρόνο.
«Τα ονόματα, με τον πιο επίσημο τρόπο, τα είχε εισφέρει ο επιχειρηματίας στα θεσμικά όργανα της πολιτείας. Σε δικόγραφο αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα, τα οποία κατά τη γνώμη του ενέχονται στη δολοφονία της συζύγου του και στην απόπειρα εναντίον του. Αναφέρει ακόμη συμπεριφορές, τόπους και τοποθεσίες, τέσσερις ολόκληρους μήνες πριν τη δική του δολοφονία», ανέφερε ο δικηγόρος. Αυτό που είπε ακόμα ο κ. Μαντάς, είναι ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε δημόσια παρέμβαση αναθέτοντας τον έλεγχο των ερευνών σε ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, λόγω «υπέρμετρης καθυστέρησης».
Διάλογοι-φωτιά
Τα προβλήματα άρχισαν, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, όταν οι δυο φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας της 37χρονης κατάλαβαν πως δεν κατάφεραν να σκοτώσουν τον Ντίμη Κορφιάτη.
Ακολουθεί ο διάλογος που είχαν μεταξύ τους:
– «Μόνο την π…α σκότωσες»
– «Ναι μ…α, ας μην έπεφτες εσύ με τη μηχανή και θα τον βρίσκαμε μόνο του. Έχεις ιδέα από 45άρι πως τρυπάει; Επειδή έχεις, μη μιλάς. Τον πέτυχα σίγουρα, δεν θα γλιτώσει».
Τότε ο 38χρονος είπε πως πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο, για να «το τελειώσουν» αν ήταν ακόμα ζωντανός.
Στη συνομιλία μάλιστα γίνεται λόγος και στον ηθικό αυτουργό, τον επίορκο αστυνομικό, με τον 38χρονο να λέει: «Στον π…η τον μπάτσο να δω τι θα πούμε. Εγώ θα πω ότι έφταιγες εσύ».
Το κατασκευασμένο άλλοθι
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., πριν φύγουν από την Αθήνα, ο ένας από τους δυο φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς, άφησε σε σπίτι στα βόρεια προάστια το κινητό του τηλέφωνο σε μια προσπάθεια να κατασκευάσει άλλοθι.
Γι’ αυτό και μετά τη δολοφονία ζήτησε από τον οδηγό του αυτοκινήτου να πει σε μία φίλη του να τον καλέσει σε ένα νούμερο από το κινητό του τηλέφωνο το οποίο είχε αφήσει στο σπίτι.
Όταν έφτασαν στην Αθήνα, ο δεύτερος φυσικός αυτουργός ζήτησε να τον αφήσουν στη Λ. Αθηνών ώστε να καταθέσει 50 ευρώ στην σύντροφό του για να φανεί ότι εκείνη τη μέρα δεν βρισκόταν στην Ζάκυνθο.
«Εγκληματοφοβικοί» οι Έλληνες σύμφωνα με τον Χρυσοχοΐδη
Ο «ψυχολόγος» -πια- και υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απεφάνθη και με το κλασικό του ύφος τόνισε ότι στην Ελλάδα «δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας αλλά της εγκληματοφοβίας».
«Αύξηση εγκληματικότητας δεν υπάρχει! Το ξαναλέω! Έχουμε μειωμένα στοιχεία εγκληματικότητας, ανθρωποκτονίες, κλοπές!», είπε.
Αυτά τα απίστευτα ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ στην ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα το οργανωμένο έγκλημα οργιάζει και υπάρχουν διαδοχικά περιστατικά άγριων εγκλημάτων, μας ενημέρωσε ότι τα «νούμερα» είναι μειωμένα και ότι οι πολίτες πάσχουν από… «εγκληματοφοβία»!