Το νερό που γίνεται… κρασί!!

Δυο οινολόγοι από το Σαν Φρανσίσκο, έρχονται να κάνουν το νερό …κρασί σε μόλις 15 λεπτά! Το παράξενο της υπόθεσης , είναι πως το κάνουν χωρίς την χρήση σταφυλιών, αλλά συνδυάζοντας το νερό με αιθανόλη με γεύση, η οποία μιμείται εκείνη του κρασιού.

Οι Mardonn Chua και Alec Lee, ιδρυτές της start up εταιρείας Ava Winery, σύμφωνα με όσα δήλωσαν, πηγή έμπνευσής τους για το κρασί χωρίς σταφύλι, αποτέλεσε μία φιάλη του γνωστού  Chardonnay, μιας και δεν θα ήταν ποτέ σε θέση να ακολουθήσουν την υψηλού κόστους πρακτική με τα αμπέλια και έτσι βρήκαν την εναλλακτική : να παράγουν κρασί με βάση την αιθανόλη, ουσία που περιέχεται σε πολλά αλκοολούχα ποτά!

Δεν είναι όμως μόνο το κρασί, οι δύο συνεργάτες δημιούργησαν και μια σαμπάνια χωρίς σταφύλια, όμοια με την βερσιόν της 1992 Dom Pérignon, το κόστος της οποίας όμως είναι πολύ μικρότερο από αυτό της αυθεντικής! Τα κρασιά τους, αποτελούνται από 85% νερό και 13% αιθανόλη, ενώ τα υπόλοιπα συστατικά τους είναι η ζάχαρη, η γλυκερίνη και οι ταννίνες.

Και μπορεί κάθε αρχή να είναι δύσκολη… και οι προσπάθειες που έκαναν να ήταν ανεπιτυχείς, στο τέλος όμως , πέτυχαν τον σκοπό τους και παρήγαγαν κρασί αρκετά όμοιο με την ιταλική Moscato d’Asti!

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή