Το ναυάγιο στον τουρισμό προκαλεί κραδασμούς

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΟ διαφαινόμενο ναυάγιο στον τουρισμό, σε συνδυασμό με την εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων από τη μετάλλαξη Δέλτα, προκαλούν επικίνδυνους κλυδωνισμούς στην οικονομία ενώ ανατρέπουν ριζικά και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Η προειδοποίηση Τσιόδρα στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου για την αύξηση κρουσμάτων σε Κρήτη, Νότιο Αιγαίο και Αττική, προκάλεσε συναγερμό.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία για τον τουρισμό είναι απογοητευτικά και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις προβλέψεις της κυβέρνησης.

Στην Κρήτη το 30% των ξενοδοχείων παραμένουν κλειστά ενώ στα υπόλοιπα η πληρότητα δεν ξεπερνάει το 50%.

Οι συνέπειες από το ναυάγιο του τουρισμού, ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι καταστροφικές.

Η βαριά βιομηχανία του τουρισμού που αποτελεί κινητήριο δύναμη για την οικονομία, δυστυχώς, ούτε τη φετινή χρονιά δεν μπορεί να συνέλθει.

Γι’ αυτό το Φθινόπωρο αναμένεται εφιαλτικό.

Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρηματίες οι οποίοι συνδέονται με τον τουρισμό αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα βιωσιμότητας.

Το ίδιο ισχύει και για μία κρίσιμη μάζα εργαζομένων οι οποίοι ζουν από τον τουρισμό.

Η κυβέρνηση δια του υπουργού Ανάπτυξης έχει προειδοποιήσει ότι οι επιδοτήσεις τελείωσαν.

Αυτό σημαίνει ότι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό γιατί είναι φορτωμένοι με τοξικά χρέη και οφειλές στο δημόσιο από τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων, θα μείνουν μετέωροι.

Το Δημόσιο θα χάσει τα έσοδα που προσδοκούσε από μία καλή τουριστική σεζόν.

Την ίδια ώρα ανησυχία προκαλεί η απόφαση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να επιβάλουν περιοριστικά μέτρα γιατί τρέμουν ένα τέταρτο κύμα πανδημίας.

Η εξέλιξη αυτή θα είναι καταστροφική γιατί παγώνει τις τουριστικές αφίξεις.

Ηδη στην Κρήτη οι ακυρώσεις από διάφορα τουριστικά γραφεία ευρωπαϊκών χωρών έχει λάβει διαστάσεις πανδημίας.

Σε περίπτωση κατά την οποία αυξηθούν τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα, τότε οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.

Το νέο κύμα της εφιαλτικής πανδημίας, σε συνδυασμό με το ναυάγιο στον τουρισμό, οδηγούν την κυβέρνηση σε αλλαγή στρατηγικής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης, επιχειρεί να φορτώσει τις ευθύνες για το τέταρτο κύμα της πανδημίας στον κόσμο που δεν έχει εμβολιαστεί.

Βέβαια την απόλυτη ευθύνη για την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος έχει η ίδια η κυβέρνηση, η οποία δεν τολμά να επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό γιατί τρέμει το πολιτικό κόστος.

Βλέποντας το αδιέξοδο που διαμορφώνεται, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη επαναφέρουν το σενάριο των πρόωρων εκλογών πριν η κατάσταση στην οικονομία προκαλέσει ραγδαία φθορά στην κυβέρνηση.

Μάλιστα κάποια κυβερνητικά στελέχη τρέμουν στην κυριολεξία το ενδεχόμενο να έχουμε ένα θερμό Φθινόπωρο και να ξεσπάσει θύελλα αφού οι αντοχές της κοινωνίας έχουν τελειώσει.

Το σίγουρο είναι ότι το Μαξίμου έχει παγιδευτεί στην κυριολεξία και γι’ αυτό σύρεται από τα γεγονότα χωρίς να έχει δυνατότητα να χαράξει στρατηγική.

Η κυβέρνηση έχει απωλέσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με ό,τι συνεπάγεται μία τέτοια εξέλιξη.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή