Σάββατο, 12 Ιουλίου 2025

Το μήνυμα Πρ. Παυλόπουλου για τα 150 χρόνια Ελληνικού Σιδηρόδρομου

«Οι γραμμές του τρένου μας δένουν με τον στόχο που έχουμε μπροστά μας για την ανάπτυξη της χώρας μας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τα 150 ζωής του Ελληνικού Σιδηροδρόμου που διοργανώθηκε από τον ΟΣΕ στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα σχέδια ανάπτυξης και ανάταξης του Ελληνικού Σιδηρόδρομου που παρουσίασε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και η διοίκηση του ΟΣΕ τονίζοντας ότι «από δω και στο εξής οι γραμμές του σιδηροδρόμου και οι σταθμοί του δεν θα μείνουν χορταριασμένοι».

Ο σιδηρόδρομος πρόσθεσε κ. Παυλόπουλος συνδέθηκε με την πορεία του Ελληνικού Κράτους και είναι ανάγκη να εκσυγχρονιστεί τεχνολογικά και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Ο κ. Παυλόπουλος έδωσε στην ποιήτρια Κική Δημουλά το πρώτο βραβείο της εκδήλωσης με το οποίο τίμησε ο ΟΣΕ τον σύζυγό της ποιητή Άθω Δημουλά που ήταν και σιδηροδρομικός.

Δείτε επίσης