Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι από το ΚΙΝΑΛ, έγινε, με τον πιο επίσημο τρόπο, «διάβημα» προς την πλευρά του «αδελφού» Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD), γιατί, λέει, προσκάλεσαν στο Συνέδριό τους, τον Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα του έδωσαν βήμα για να μιλήσει. Δεν ξέρουμε αν αυτό που περισσότερο τους ενόχλησε ήταν η πρόσκληση ή η ασυνήθιστη θέρμη και η ένταση των χειροκροτημάτων, για τα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Σε κάθε περίπτωση η αντίδραση ξεπερνά το όριο της πολιτικής σημειολογίας και αγγίζει ψυχολογικά πεδία. Φαντάζεστε, αλήθεια, να εκφραζόταν αντίστοιχη ενόχληση, από το SPD, επειδή, ενδεχομένως, το ΚΙΝΑΛ θα προσκαλούσε στο Συνέδριο του, την ηγεσία της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke); Καλά, τώρα, μια ανοησία είπαμε; Οι άνθρωποι αλληθωρίζουν, πλέον, μόνιμα προς τα Δεξιά. Και φροντίζουν να το αποδεικνύουν καθημερινά.
Ο Στέλιος Κούλογλου το είπε ευθέως χωρίς να μασάει τα λόγια του: «Η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής έχει ήδη συμφωνήσει παρασκηνιακά να γίνει ο φτωχός συγγενής του κ. Μητσοτάκη εάν κερδίσει η ΝΔ στις εκλογές. Αυτό έχει γίνει με τις ευλογίες ντόπιων ολιγαρχών… Το ΚΙΝΑΛ είναι αποφασισμένο να εξαϋλωθεί πλήρως».