To κάλιο κάνει καλό

Τα οφέλη του καλίου στον οργανισμό μας μελέτησαν και ανέλυσαν, ακόμη μια φορά, οι επιστήμονες και διαπίστωσαν τον συσχετισμό της αυξημένης κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών με τα μειωμένα ποσοστά εγκεφαλικών και καρδιακών επεισοδίων. Εάν έχουμε μια πλούσια σε κάλιο διατροφή, μπορούμε να μειώσουμε κατά 21% τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο γεγονός, που σημαίνει περίπου 1,15 εκατομμύρια λιγότερους θανάτους το χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο. Το κάλιο είναι απαραίτητο για τον οργανισμό αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν πολύ μικρές ποσότητες φρούτων ή λαχανικών.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή