Το «χρυσό» μενού των Όσκαρ: Τι θα γευτούν οι αστέρες του Χόλιγουντ τη μεγάλη βραδιά

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την 90η τελετή απονομής των Όσκαρ, με τους απανταχού σινεφίλ, αλλά και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές να αγωνιούν για το ποιος θα κατακτήσει τα πολυπόθητα αγαλματίδια.
Ωστόσο, Όσκαρ δεν σημαίνει μόνο τελετή και απονομές, αλλά και το ξέφρενο πάρτι που θα ακολουθήσει μόλις σημάνουν τα… γκονγκ της λήξης. Νικητές και χαμένοι θα παρευρεθούν στο «Governor’s Ball» το επίσημο μετα-Οσκαρικό πάρτι, όπου θα απολαύσουν εκλεκτά εδέσματα και ποτά.
Την δεξίωση παραθέτει ο επικεφαλής της Ακαδημίας, Lois Burwell. Για μία ακόμη χρονιά, την 24η για την ακρίβεια, πίσω από το οσκαρικό μενού βρίσκεται ο αυστριακής καταγωγής master chef, Βόλφγκανγκ Πακ.
Ο Πακ δημιουργεί ένα κλασικό, αλλά όχι βαρετό μενού, το οποίο συμπεριλαμβάνει πιάτα που αγαπούν οι σταρ, ενώ κάθε χρόνο προσθέτει και από μία πινελιά – έκπληξη.
Το μενού για την αποψινή 90ή τελετή συμπεριλαμβάνει 60 πιάτα, μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν μους χαβιάρι, πασπαλισμένο με χρυσόσκονη 24 καρατίων, πουγκιά γεμιστά με φασόλια ενταμάμε και μαύρη τρούφα και λουλούδια ιβίσκου γεμιστά με καβούρι.
Επίσης, από γλυκά οι σταρ θα γευτούν καραμέλες σοκολάτας γεμιστές με Pimm’s και κουμ-κουάτ, γλειφιτζούρια με γεύση φρούτο του πάθους, στο σχήμα αγαλματιδίου, γλυκά από βελγική σοκολάτα Callebaut, σε χρώμα κόκκινο ρουμπινί και μια σειρά από macaron σε γεύσεις κοκτέιλ, από negroni μέχρι mojito.
Όσο για τη σαμπάνια, θα είναι διαθέσιμα 1.400 Piper Heidsieck Cuvee Brut, κάτι που μεταφράζεται σε 12.000 ποτήρια σαμπάνιας.
Οι καλεσμένοι της βραδιάς είναι περίπου 1.500 άτομα.
Τι λένε οι αριθμοί
Οι αριθμοί της κουζίνας ζαλίζουν, αν σκεφτείτε πως οι καλεσμένοι της βραδιάς είναι περίπου 1.500 άτομα.
7.500 γαρίδες, 100 κιλά λαχανάκια Βρυξελλών, 6.500 ατομικές πιτούλες στο σχήμα του Οσκαρ, 15 κιλά χαβιάρι, 150 αστακοί από το Μέιν, 400 χειροποίητες πίτσες, 56 κιλά τυρί τσένταρ, 1.500 πατάτες, 17 κιλά τρούφες που εισάγονται από τη Βουργουνδία, 2.375 μίνι-πρέτσελ, 3.500 κριτσίνια με άνθος αλατιού, 3.000 παντζάρια, 30 κιλά ρουμπινί σοκολάτα Callebaut, 88 κιλά παγωτό, 52 κιλά σορμπέ, 15 κιλά βρώσιμη χρυσόσκονη, 1.500 μπουκάλια σαμπάνια Piper Heidsieck.
Για την εκτέλεση του μενού εργάζονται πάνω από 100 σεφ και μάγειρες, ενώ περισσότεροι από 300 σερβιτόροι φροντίζουν να εξυπηρετήσουν τους καλεσμένους.
Σχετικά Άρθρα
17/07/2025 - 14:09
17/07/2025 - 13:32
17/07/2025 - 13:20
Δείτε επίσης