Κάλυψε τους υπουργούς Δικαιοσύνης
Για μία ακόμα φορά ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης όσον αφορά τους χειρισμούς της για την υπόθεση της NOVARTIS. Άφησε όμως αιχμές κατά των Δικαστών που χειρίστηκαν την υπόθεση, για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση της έρευνας, με αποτέλεσμα, όπως είπε, κάποια από τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται, αδίκως να βρίσκονται σε ομηρία ενώ κάποια άλλα πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία ενδεχομένως να βαρύνονται με κατηγορίες, να έχουν διασφαλίσει ασυλία.
Δεν γνώριζα για τις τροπολογίες
Αναγνώρισε δημόσια το λάθος με τις τροπολογίες που πέρασαν από τη Βουλή για τις μετατάξεις ημετέρων ο Αλέξης Τσίπρας, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί και δεν γνώριζε απολύτως τίποτα. Απέδωσε στην κακοδαιμονία του συστήματος τις ρουσφετολογικές τροπολογίες στη Βουλή για τις οποίες, όπως είπε, ευθύνονται όλα τα κόμματα.
Επικίνδυνοι κλυδωνισμοί
Η Τουρκία δεν αποκλείεται μέσα στον Ιούλιο να βρεθεί μπροστά σε δραματικές εξελίξεις. Η εκτίμηση αυτή κυριαρχεί τόσο στο Μαξίμου όσο και στη Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με ενημέρωση που προέρχεται από αμερικανικές πηγές, η ρήξη ανάμεσα σε Αμερική και Άγκυρα θα προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στην τουρκική οικονομία, σε μία περίοδο κατά την οποία θα πρέπει να πληρωθούν ομόλογα δισεκατομμυρίων ευρώ που λήγουν μέσα στο καλοκαίρι. Η Ελλάδα, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί την αποσταθεροποίηση της Τουρκίας, γιατί υπάρχει φόβος ο Ερντογάν στην εναγώνια προσπάθειά του να διασωθεί να επιχειρήσει εξαγωγή της κρίσης, στήνοντας θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.
Μεταγραφή Κατσίκη
Μετά την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά της, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκης πήρε μεταγραφή για το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος έχει κηρύξει γενική επιστράτευση προκειμένου να εξασφαλίσει το όριο εισόδου στη Βουλή για την Ένωση Κεντρώων. Βέβαια αν μείνει εκτός Βουλής όπως προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, ο Λεβέντης θα συνεχίσει την πολιτική του παρέμβαση με εκπομπή σε τηλεοπτικό κανάλι, η οποία σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον.
Του έμεινε κουσούρι
Μαύρη τρύπα ενός δισεκατομμυρίου ευρώ βλέπει ο Γιάννης Στουρνάρας, εκτιμώντας ότι το πλεόνασμα θα φτάσει στο 2,9% του ΑΕΠ έναντι του στόχου 3,5%. Το παρήγορο είναι ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν έπεσε ποτέ μέσα στις προβλέψεις του, από την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών. Γι’ αυτό του έμεινε το συνήθειο να προφητεύει συμφορές και μονίμως να διαψεύδεται.