Το απίστευτο κόλπο για… ονειρεμένα ζυμαρικά που δεν λασπώνουν!

Για ζυμαρικά που δεν λασπώνουν, δεν αρκεί να τηρείτε τους χρόνους βρασμού που αναγράφονται στις συσκευασίες. Το μυστικό κρύβεται στο σωστό βράσιμο.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζετε 5 λίτρα νερό και προσθέτετε 1 κουτ. σούπας αλάτι, αναφέρει το olivemagazine.
Ρίχνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο στο πακέτο. Εάν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε για παστίτσιο ή γενικά να μπουν στο φούρνο 6 – 7 λεπτά είναι αρκετά. Εάν πρόκειται να τα σερβίρετε αμέσως συνήθως χρειάζονται 8 – 10 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε και χωρίς να τα ξεπλύνετε με νερό, τα βάζετε πάλι στην κατσαρόλα, Τα ανακατεύετε προσεκτικά με 3 κουτ. σούπας λάδι ή βούτυρο, μέχρι να αλειφθούν καλά για να μην κολλάνε μεταξύ τους.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης