Την πάτησε ο Μέσι! Έδωσε 30 εκατ. ευρώ για ξενοδοχείο που θα κατεδαφιστεί

4
Την πάτησε ο Μέσι! Έδωσε 30 εκατ. ευρώ για ξενοδοχείο που θα κατεδαφιστεί

Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να είναι ένας «μάγος» του ποδοσφαίρου, ο οποίος στη πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα έχει κερδίσει επτά «Χρυσές Μπάλες», όμως στο επιχειρησιακό σκέλος και στη διαχείριση των χρημάτων του δεν είναι το ίδιο καλός. Αποκλειστικό ρεπορτάζ της «El Confidencial» αποκάλυψε πως ο Αργεντινός σταρ πλήρωσε το 2017 το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για να αγοράσει το ξενοδοχείο «MiM Sitges», όμως δεν ήξερε πως το κτίριο βρισκόταν σε διαδικασία κατεδάφισης!

Το 2009 ο επιχειρηματίας Φρανθίσκο Σάντσεθ Ροντρίγκεθ αιτήθηκε άδεια από τη δημοτικό συμβούλιο της πόλης για να χτίσει το ξενοδοχείο, ωστόσο δεν τηρήθηκαν οι κανονισμοί δόμησης της περιοχής. Το 2011 ο Ισπανός προσπάθησε να νομιμοποιήσει το κτίριο, όμως το δημοτικό συμβούλιο αρνήθηκε και κατέληξε στην απόφαση να γκρεμιστεί το κτίριο.

Το πρόβλημα με το πολυτελές ξενοδοχείο, τεσσάρων αστέρων ήταν τα μπαλκόνια των δωματίων στη μία πλευρά του κτιρίου, τα οποία εξέχουν δύο μέτρα από την πρόσοψη, κάτι που δεν επιτρέπεται με βάση τους κανονισμούς της περιοχής. Σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό σχέδιο, υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης αν γκρεμιστούν μόνο τα μπαλκόνια, αφού είναι ενιαία με την υπόλοιπη οικοδομή.

Ο Σάντσεθ Ροντρίγκεθ προχώρησε σε μηνύσεις εις βάρος του δημοτικού συμβουλίου, όμως τις έχασε όλες στα δικαστήρια. Παρόλα αυτά συνέχισε να λειτουργεί το ξενοδοχείο του, αλλά έκλεισε τα παράθυρα των μπαλκονιών για να μην βγαίνουν οι ένοικοι και τα γέμισε με λουλούδια. Με αυτή την απόφαση έκανε ακόμα πιο δύσκολη τη θέση του, καθώς παρεμπόδιζε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Πηγή: filathlos.gr