ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Η μακροχρόνια αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους ήταν εκείνη που οδήγησε τελικά στην αναβολή της δίκης των γονέων της Μικρής Μαρίας για την 6η Μαΐου.
Ο Αντώνης Πρίντεζης και η σύζυγός του, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, κατηγορούνται για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό πλημμελήματος.
Στο δικαστήριο ο πατέρας δήλωσε άνεργος ναυτικός και η μητέρα ανέφερε ότι δεν εργάζεται, για να μεγαλώσει τα παιδιά της.
«Αυτό που συνέβη θα μπορούσε να συμβεί σε όλους. Για ένα λεπτό οι γονείς χάνουν από την προσοχή τους τη μικρή Μαρία. Αμέσως κινητοποιήθηκαν, έκαναν ό,τι θα έκανε οποιοσδήποτε, πήγαν στο τμήμα έδωσαν περιγραφή. Κινητοποιήθηκαν ΕΜΑΚ και ο Ερυθρός Σταυρός. Αποκλείεται να έφυγε από το σπίτι και να κινήθηκε μόνο του. Κάποιος το πήρε και το άφησε σε εκείνο το σημείο. Αποκλείεται να περπάταγε και να μην το είδαν άνθρωποι. Αρά κάποιος το πήρε και το άφησε εκεί», τόνισε ο δικηγόρος των γονέων, Σταύρος Γεωργόπουλος.
Επίσης, οι κουμπάροι του ζευγαριού υποστήριξαν ότι οι γονείς του παιδιού είναι αξιοπρεπέστατοι και πως αγαπάνε τα παιδιά τους.
«Ψάχναμε όλο το βράδυ. Αφού δεν έχει φτερά το παιδί κάποιος πρέπει να το πήρε», είπαν χαρακτηριστικά.
Η εισαγγελέας ανηλίκων, με εντολή της οποίας η μικρή Μαρία-Ειρήνη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, αναμένει τα πορίσματα των παιδοψυχολόγων και των παιδιάτρων που εξετάζουν το κοριτσάκι.
Η επιστροφή του παιδιού στους γονείς θα επιτραπεί, μόνο όταν οι γιατροί και το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου αποφανθούν ότι η 4χρονη μπορεί να επιστρέψει στο οικογενειακό του περιβάλλον και ολοκληρωθεί η έρευνα των κοινωνικών λειτουργών.
Διαβάστε επίσης:
Πολλά αναπάντητα ερωτήματα στην υπόθεση της μικρής Μαρίας
Στις 6 Μαΐου η δίκη των γονέων της μικρής Μαρίας