Τι είναι η πατρίδα μας; «Κάθε νησάκι που αχνά προβάλλει;». «Όχι»!
Αν ζουσε ο Ελληνόβλαχος πατέρας μου και άκουγε όλα αυτά που λέγονται αυτές τις ημέρες με τελευταίο “και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει”, το συμπληρωματικό «πως η ελληνική γλώσσα απειλείται από γενικευμένη παρακμή και υπονόμευση, τελεί υπό απειλήν» καθώς και αυτά τα «τρελά» που ακολούθησαν από τον υπουργό Παιδείας και την εκπρόσωπο Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων» θα φώναζε, «κατά το σχήμα καθ’ υπερβολήν του Αριστοτέλη», δυνατά ως εξής: «Μα, αυτοί είναι ζούροι», όπερ σημαίνει «τρελοί» ή, στην καθομιλουμένη, «ζουρλοί»!
Στη συνέχεια απογοητευμένος θα διάβαζε το ποίημα του Ιωάννη Πολέμη «Τι είναι η πατρίδα μας», από το οποίο θα το αφιέρωνε στο «εθνικό» κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων το ακόλουθο σχετικό τετράστιχο: Μην είναι κάθε της ρηχό ακρογιάλι και κάθε χώρα της με τα χωριά; Κάθε νησάκι της που αχνά προβάλλει, κάθε της θάλασσα, κάθε στεριά;»
Αλλά, ας δεχθούμε ότι αυτό για τα αιώνια ελληνικά νησιά ελέχθη με βάση το «καθ’ υπερβολήν σχήμα του Αριστοτέλη», ο οποίος στα «Ηθικά Νικομάχεια» (Β6, 10-16) αναφέρει (με κακία!) ότι η «υπερβολή συνεπάγεται κακία»! Τα άλλα που ακολούθησαν με βάση ποιο σχήμα, άραγε, ελέχθησαν; Μάλλον με ίδιο αριστοτέλειο «σχήμα», αφού αναφέρει ότι «τόσον η υπερβολή όσο και η έλλειψις συνεπάγονται την κακία, ενώ η μεσότης την αρετή». Και «μιας κακίας μύριαι όσαι έπονται», οι ακόλουθες… δύο στην περίπτωση αυτή:
-Ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος ήταν παρών όταν ελέχθη αυτό για τα νησιά μας έκανε την ακόλουθη… διευκρίνιση: «αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά»…
-Η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κυρία Μανταλένα Παπαδοπούλου σχετικά με τις δηλώσεις του για τα ελληνικά νησιά δήλωσε «πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα και ο υφυπουργός Παιδείας ήδη έχει δώσει εξηγήσεις, ότι «ήθελε μόνο να δώσει έμφαση στο να μη χαθεί η ελληνική γλώσσα» και ότι «στην συγκεκριμένη περίπτωση συνέβη πολύ κακό για το τίποτα από τους δημοσιογράφους και την αντιπολίτευση».
Με βάση, λοιπόν, το «καθ’ υπερβολήν σχήμα» του Αριστοτέλη, τα νησιά ερμηνεύονται ως «πράγματα γενικά», οπότε και να χάσουμε την ακρόπολη ή το… «πυρίκαυστον» Κούγκι (που απειλούσε να ανατινάξει πέρσι ο κ. Καμμένος των Ανεξάρτητων Ελλήνων), δεν πειράζει, αρκεί να διατηρηθεί η γλώσσα! Επίσης, όλα αυτά είναι «ένα κακό που θα συμβεί για το τίποτα από τους δημοσιογράφους και την αντιπολίτευση»…
Και ο μακαρίτης ο πατέρας μου θα ολοκλήρωνε την απογοήτευση ως εξής: «Πάρ’ τους στο γάμο να σού πουν και του χρόνου»…
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης