Τι αλλάζει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για εμβολιασμένους

8
Τι αλλάζει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για εμβολιασμένους

Προνόμια για εμβολιασμένους σκέφτονται στην κυβέρνηση για τα Μέσα Μεταφοράς. Εκπτώσεις και άλλες αλλαγές για όσους κάνουν εμβόλιο.

Διευκολύνσεις στα Μέσα Μεταφοράς για όσους πολίτες έχουν κάνει το εμβόλιο εξετάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός, Κώστας Αχ. Καραμανλής, θα ανακοινωθούν αλλαγές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε συγκεκριμένα:

«Μπορούμε να δώσουμε κάποια έκπτωση σε αυτούς οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, έτσι ώστε να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο – και αν θέλετε και ένα δίχτυ ασφαλείας – στους ανθρώπους που είναι εμβολιασμένοι, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο για όσους σκέφτονται να εμβολιαστούν».

Και ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο αν θα πρέπει να είναι ή όχι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των οδηγών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: «Δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού στην παρούσα φάση, καθώς άλλωστε στα λεωφορεία υπάρχει διαχωριστικό, οι οδηγοί φορούν μάσκα και οι επιβάτες δεν επιβιβάζονται από τη μπροστινή πόρτα, ενώ στο Μετρό οι οδηγοί βρίσκονται σε ειδικό ξεχωριστό χώρο».

Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης ότι μέσα στο καλοκαίρι θα είναι έτοιμο το τραμ στον Πειραιά, ενώ η επέκταση του μετρό στην Αθήνα με τη γραμμή 4 θα ολοκληρωθεί σε 7-8 χρόνια.