ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ
Σοκαρισμένο παρακολουθεί το Πανελλήνιο τις φρικτές λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την άγρια δολοφονία ενός 14χρονου μαθητή στο χωριό Γέφυρα Θεσσαλονίκης.
Οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ότι έχουν φτάσει κοντά στη λύση του μυστηρίου και στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Για ευνόητους λόγους κρατάμε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του άτυχου παιδιού…
Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί είχε βγει από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου μαζί με συνομήλικους του στο χωριό. Οι γονείς του, γύρισαν στις 00:30 τα ξημερώματα της Κυριακής και διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι και το πρωί, δήλωσαν την εξαφάνισή του.
Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες των φίλων του, γύριζαν όλοι μαζί περίπου στις 00:30 τα ξημερώματα. Μετά οι δρόμοι τους χώρισαν προκειμένου να επιστρέψει ο καθένας σπίτι του και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.
Ο αδικοχαμένος 14χρονος, εντοπίστηκε νεκρό σε ένα οικόπεδο δίπλα από το κλειστό γυμναστήριο του χωριού με ένα μεγάλο τραύμα στο λαιμό του.
Στο ίδιο σημείο βρέθηκε και ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο το οποίο θεωρείται πιθανό να είναι το όπλο του εγκλήματος, το οποίο ήδη έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάλυση.
Όπως επιβεβαίωσε ο ιατροδικαστής που εξέτασε το άψυχο σώμα του 14χρονου, πρόκειται για ανθρωποκτονία.
Πάλεψε για τη ζωή του ο 14χρονος
Για ανθρωποκτονία κάνει λόγο ο ιατροδικαστής, που εξέτασε τον 14χρονο στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης, η σωρός του οποίου εντοπίστηκε το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής.
Στο λαιμό του παιδιού υπάρχουν τραύματα από μαχαίρι και όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η αστυνομία, ο ανήλικος διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην τραχηλική χώρα.
Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εκτίμηση του ιατροδικαστή είναι ότι ο 14χρονος έφερε σημάδια πάλης στο σώμα του, γεγονός που υποδεικνύει ότι πάλεψε για τη ζωή του.
Το κινητό του τηλέφωνο, βρέθηκε απενεργοποιημένο στο πλευρό του, ενώ πεσμένα δίπλα του ήταν και τα χρήματα που είχε μαζί του, γεγονός που κάνει τις αρχές να απομακρύνονται από το ενδεχόμενο της απόπειρας ληστείας, χωρίς ωστόσο να το αποκλείουν.
Για το σοκαριστικό γεγονός που έχει γεμίσει θλίψη και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία, μίλησε ο πρόεδρος του χωριού, Λουκάς Ευσταθιάδης.
«Έχουμε πέσει όλοι από τα σύννεφα. Ένα φιλήσυχο παιδί, μία οικογένεια που δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν. Το παιδί έμεινε μόνο του για να διανύσει μια απόσταση 500 μέτρων για να πάει στο σπίτι του», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του χωριού, εμφανώς σοκαρισμένος.
Σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, ο ανήλικος βρέθηκε νεκρός από περίοικους και περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο της υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την διερεύνηση του χώρου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του χωριού Γέφυρα, Λουκάς Ευσταθιάδης, περιέγραψε τον 14χρονο ως «φιλήσυχο παιδί, από μια οικογένεια που δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν». «Έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Χθες το βράδυ κατέβαινε με έναν φίλο του από το αναψυκτήριο του χωριού. Χάθηκαν τα ίχνη του σε μια απόσταση 500 μέτρων, μέχρι να πάει σπίτι του», συμπλήρωσε ο κ. Ευσταθιάδης.
Το κινητό τηλέφωνο του άτυχου 14χρονου, βρέθηκε απενεργοποιημένο στο πλευρό του, όπως και τα χρήματα που είχε μαζί του.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ένας από τους φίλους του 14χρονου, μαζί με τους γονείς του, οδηγήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δώσουν καταθέσεις.
Διαβάστε επίσης: Σοκ στη Θεσσαλονίκη – Μαχαίρωσαν θανάσιμα 14χρονο



