Θεσσαλονίκη: Συρροή κρουσμάτων σε γηροκομείο, στο ΑΧΕΠΑ τρεις τρόφιμοι

6
Θεσσαλονίκη: Συρροή κρουσμάτων σε γηροκομείο, στο ΑΧΕΠΑ τρεις τρόφιμοι

Τρεις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με κορωνοϊό, από γηροκομείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης όπου υπήρξε συρροή κρουσμάτων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα GRTimes, που έκανε γνωστή την είδηση, όλοι οι ηλικιωμένοι -άνω των 70 ετών- νοσηλεύονται από χθες (29/8) στην μονάδα Covid του νοσοκομείου και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται μέτρια.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου Μέσου, ακόμη πέντε κρούσματα εντοπίστηκαν στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από τον τελευταίο έλεγχο που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή 27 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι, ο συναγερμός είχε σημάνει από τις 18 του μήνα που εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο. Ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε για τη συρροή κρουσμάτων και είχε παρέμβει με ειδικό κλιμάκιο, δίνοντας παράλληλα τις απαραίτητες οδηγίες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε στα 30 και πιο συγκεκριμένα θετικοί στον ιό βρέθηκαν 29 ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών και ένας εργαζόμενος νοσηλευτής. Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης, η οποία συνεχίζεται, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 52 στενές επαφές.