Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
11
55
12

Θεσσαλονίκη: Μηδενικοί οι έλεγχοι στις εκκλησίες για rapid test και πιστοποιητικά (Βίντεο)

Μοιραστείτε το

Μηδενικοί είναι οι έλεγχοι για πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού και rapid test έξω απο τις εκκλησίες παρά τα όσα προοβλέπονται στα νέα μέτρα που ισχύουν από την Δευτέρα.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες που δημοσιεύει το ThessToday.gr από τον ιερό ναό Αναστάσεως του Κυρίου, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, στην είσοδο της εκκλησίας δεν υπάρχει κανείς εκπρόσωπος του ναού για να πραγματοποιήσει ελέγχους και οι πιστοί εισέρχονται χωρίς να πιστοποιηθεί αν έχουν υποβληθεί σε rapid test, αν εχουν νοσήσει ή αν είναι εμβολιασμένοι.

Από τις 07.30 που ξεκίνησε η λειτουργία και μετά οι λιγοστοί πιστοί δεν επεδείκνυαν στην είσοδο κάποιο rapid test ή πιστοποιητικό, ενώ παράλληλα εντός της εκκλησίας, παρά το γενονός οτι τηρούνταν οι απαιτούμενες αποστάσεις, υπήρχαν και άτομα χωρίς μάσκα.

Σύμφωνα με το τελευταίο διάγγελμα του πρωθυπουργού οι πιστοί θα μπορούν να εισέρχονται στις εκκλησίες αποκλειστικά και μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, ή με αρνητικό τεστ (μοριακό ή rapid). Μάλιστα προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ για τους πιστούς και 1.500 ευρώ για τον υπεύθυνο ή τον ιερέα της εκκλησίας αν διαπιστωθεί μη τήρηση των μέτρων.

Τη Δευτέρα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δήλωσε πως «συμπαρίσταται ολόθυμα στην μεγάλη προσπάθεια της ελληνικής κυβερνήσεως για την μη περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας» μεν, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί από το εργατικό και εθελοντικό προσωπικό των ναών, η συμμόρφωση των πιστών στα νέα μέτρα καθώς δεν υπάρχουν ούτε οι δυνατότητες, ούτε οι εξουσίες.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.