Θα ξεδοντιάσουμε τη διαπλοκή όσο και αν o Μητσοτάκης προσπαθεί να την προστατεύσει

Αλέξης: Προχωράμε, δεν παραδινόμαστε, αγωνιζόμαστε για καλύτερες μέρες για το λαό και τη χώρα
Προανήγγειλε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μέσα στον Φλεβάρη, αλλαγή του εκλογικού νόμου και σειρά τολμηρών μεταρρυθμίσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
ΑΥΣΤΗΡΗ προειδοποίηση στους ξοφλημένους νταβατζήδες της τηλεόρασης, που συνωμοτούν μαζί με τους ντόπιους ολιγάρχες και τους γνωστούς ακραίους κύκλους της Ευρώπης για να αποδομήσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας.
Σε βαρυσήμαντη ομιλία του στο στάδιο του Τάε Κβον Ντο ενώπιον χιλιάδων λαού για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε με δριμύτητα στους θύλακες της διαπλοκής προειδοποιώντας ότι η εποχή κατά την οποία η χώρα ήταν όμηρος των εκβιαστών και των μιντιαρχών έχει παρέλθει οριστικά και αμετάκλητα, ενώ τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να την ξεδοντιάσει, όσο και αν την προστατεύει ο Μητσοτάκης.
Στην κατεύθυνση αυτή κατήγγειλε ανοιχτά τους δεσμούς αίματος που έχει η διαπλοκή με το κόμμα της ΝΔ το οποίο έχει αναλάβει εργολαβικά να εξοφλεί γραμμάτια, υπερασπιζόμενη τα άνομα συμφέροντα των νταβατζήδων.
Με κατηγορηματικό τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι οι εκβιασμοί τελείωσαν οριστικά και αμετάκλητα προαναγγέλοντας τη διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες μέσα στον Φεβρουάριο.
Ο Πρωθυπουργός παρενέβη και στο επίμαχο ζήτημα του ασφαλιστικού προαναγγέλλοντας αλλαγές που θα ευνοούν τις κατηγορίες εκείνες των εργαζομένων που έχουν πραγματικά χαμηλά εισοδήματα και κάλεσε τη ΝΔ να μην κρύβεται και να καταθέσει προτάσεις. Έκανε επίσης μια σύγκριση ανάμεσα στο νόμο Βρούτση και το σχέδιο Κατρούγκαλου επισημαίνοντας παράλληλα την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει με κατάρρευση ολόκληρο το σύστημα.
Ο Αλέξης Τσίπρας απαρίθμησε έναν προς έναν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τα οποία, όπως είπε, τα κανάλια απαξιούν να προβάλλουν.
Απαρίθμησε μια σειρά νομοσχεδίων που πέρασαν από τη Βουλή μέσα στον ελάχιστο χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε μεγάλη αναφορά στη μεγάλη μάχη που έδωσε ο ελληνικός λαός για να αντιμετωπίσει την ολομέτωπη επίθεση που δέχτηκε από τους ξένους τοκογλύφους και τους ντόπιους δοσίλογους. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού που έστησαν τα ξένα και ντόπια Μέσα Ενημέρωσης που είχε στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τη δυσφήμιση της Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη, προκειμένου να σταματήσει την πανευρωπαϊκή πορεία προς την εξουσία των αριστερών κομμάτων.
Μίλησε για το θάρρος που επέδειξε ο ελληνικός λαός, που δεν υπέκυψε στον εκβιασμό ανατρέποντας ριζικά το σκηνικό μέσα σε τρεις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις.
Η εξέλιξη αυτή είναι που άλλαξε τους συσχετισμούς στην Ευρώπη και με την Αριστερά να βρίσκεται πλέον στην κυβέρνηση στην Πορτογαλία και πολύ σύντομα οι προοδευτικές δυνάμεις θα σχηματίσουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση και στην Ισπανία.
Μίλησε επίσης για τη διαφοροποίηση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, τον οποίο χαρακτήρισε σύμμαχο της Ελλάδας απέναντι στην Μέρκελ, αλλά και την αλλαγή στάσης του Ιταλού Πρωθυπουργού.
Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε ακόμη σειρά τολμηρών μεταρρυθμίσεων με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η αλλαγή του αναπτυξιακού νόμου. Είπε επίσης ότι για πρώτη φορά το ΕΣΠΑ απορροφήθηκε στο σύνολό του 6,4 δις, ενώ επίσης για πρώτη φορά αντί για έλλειμμα η χώρα εξασφαλίζει πρωτογενές πλεόνασμα.
Σε θεσμικό επίπεδο ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε ριζική αλλαγή του εκλογικού νόμου στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής που ήταν και η πάγια θέση της Αριστεράς.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης