Τέσσερα τρόφιμα που δεν είναι τόσο υγιεινά όσο φαίνονται!

Διατροφολόγοι έρχονται να αποκαλύψουν και να αλλάξουν την εικόνα που είχαμε έως τώρα για τέσσερα τρόφιμα που πολλοί από εμάς τα είχαμε στην λίστα των υγιεινών επιλογών! Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά, ώστε να είμαστε πιο προσεχτικοί στις διατροφικές μας επιλογές στο εξής:

  • Τόνος σε κονσέρβα: οι περισσότεροι από εμάς το θεωρούμε ως ένα από τα πιο υγιεινά γεύματα καθώς ο τόνος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλά λιπαρά, ωστόσο  απουσιάζει η υψηλή ποσότητα ωμέγα-3 λιπαρών που βρίσκονται στο σολομό ή τις σαρδέλες.  Επιπλέον, ο τόνος σε κονσέρβα είναι μια πηγή υδραργύρου, στοιχείο που δεν μπορεί να αποβληθεί από το σώμα. Έτσι, συνίσταται η αντικατάστασή του με σολομό ή σαρδέλες.
  • Ρυζογκοφρέτες: Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και άλλα βασικά θρεπτικά συστατικά. Προσφέρουν απλώς «κενές» θερμίδες, μαζί με αύξηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα και μηδαμινή μακροχρόνια ενέργεια.
  • Σάλτσα σόγιας: Μια μερίδα σάλτσας σόγιας μπορεί να περιέχει περισσότερα από 1.000 mg νατρίου, που είναι περισσότερο από το μισό που πρέπει να λαμβάνουμε μέσα στην ημέρα!
  • Ένα ακόμη φαγητό που δεν είναι όσο αθώο πιστεύαμε, είναι το λάδι σε μορφή σπρέι: Αν και ένα σπρέι μειώνει δραστικά την ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιείται σε ένα γεύμα, δεν έχει κανένα από τα οφέλη που μπορεί να βρει κανείς στο ελαιόλαδο, αφού όλα τα θρεπτικά στοιχεία, εξαφανίζονται κατά την επεξεργασία του!

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή