Μια εβδομάδα πριν την έναρξη των αγώνων του «Ρολάν Γκαρός» και λίγες ώρες πριν την έναρξη των προκριματικών τουλάχιστον τέσσερις τενίστες και τενίστριες διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα ισπανικής εφημερίδας, ο Ντένις Ίστομιν, ο Ερνέστο Εσκομπέντο, η Πέντρα Κρίστιν και η Μπερναμπέ Ζαπάτα έχουν βρεθεί θετικοί και έχουν απομακρυνθεί από τα προκριματικά ταμπλό, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη οι ιχνηλατήσεις.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Γαλλικού Όπεν, οι αθλητές που θα πάρουν μέρος στα προκριματικά, πρέπει να βρίσκονται στο Παρίσι από την προηγούμενη Πέμπτη και να έχουν προηγηθεί δύο αρνητικά τεστ κορωνοϊού, για να επιτραπεί η συμμετοχή τους σε αυτά. Μυστήριο επικρατεί με άλλους 11 τενίστες και τενίστριες που βγήκαν χωρίς επίσημη δικαιολογία από τις λίστες των προκριματικών και οι Γάλλοι ψάχνουν ντόπιους τενίστες για να τους αντικαταστήσουν.
Αύριο αναμένονται να γίνουν ανακοινώσεις για την έναρξη των προκριματικών, ενώ όπως έχει γνωστοποιηθεί καθημερινά μπορούν να βρίσκονται 5,000 κόσμου στις εγκαταστάσεις του «Ρολάν Γκαρός» και να παρακολουθούν αγώνες μόνο στο «Philippe Chatrier».
Μετά την τελευταία εξέλιξη, δεν αποκλείεται να παρθεί η απόφαση να μην υπάρχουν θεατές στις εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της σπουδαίας διοργάνωσης.
Πηγή: filathlos.gr