Τα δύο σενάρια για το πώς ανοίγουν τα σχολεία

Στις 7 Σεπτεμβρίου θ’ ανοίξουν τα σχολεία, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ η Νίκη Κεραμέως.

Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε πως θα ισχύουν δύο εναλλακτικές για τη λειτουργία τους.

Η πρώτη είναι τα μαθήματα να εκκινήσουν με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα και να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Η δεύτερη είναι να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία με τμήματα έως 15 μαθητών, επίσης με όλα τα μέτρα προστασίας από τον SARS-CoV-2.

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο και για τις δύο εναλλακτικές, αν και -όπως επισήμανε- είναι πολύ νωρίς για να ληφθούν αποφάσεις, διότι τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχώς μεταβάλλονται.

Οι ειδικοί θ’ αποφασίσουν τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία, όταν πλησιάζει η ώρα για το πρώτο κουδούνι, υπογράμμισε.

Σημειώνεται πως τα σχολεία θ’ ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές, ώστε οι εκπαιδευτικοί ν’ αξιοποιήσουν τον χρόνο για επαναλήψεις.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή