Τρίτη, 17 Μαΐου 2022
04
16
04

ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπή για την αυτοδιοίκηση οι προτροπές Πέτσα στους δήμους

Μοιραστείτε το

Προσπάθεια προληπτικής αποποίησης των κυβερνητικών ευθυνών εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας χαρακτηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την επιστολή που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών προς τους Δήμους, με την οποία τους προτρέπει να λάβουν μέτρα.

Η επιστολή ήρθε ενώ είναι σε εξέλιξη στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για τη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας και των προηγούμενων φυσικών καταστροφών από την κυβέρνηση, αλλά και την καταστροφική πολιτική της σε όλους τους τομείς.

Στην κοινή δήλωσή τους, ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Ζαχαριάδης και ο αν. τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, χαρακτηρίζουν την επιστολή Πέτσα «Ντροπή για την αυτοδιοίκηση» και σημειώνουν:

«Μετά την επικοινωνιακή συγγνώμη και την επίρριψη ευθυνών σε όλους τους άλλους φορείς πέραν από την ίδια την κυβέρνηση, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών προσπαθεί να αποποιηθεί προληπτικά τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την επερχόμενη νέα κακοκαιρία».

Και προσθέτουν:

«Τους το λέμε καθημερινά, αρμοδιότητες και ευθύνες δεν μεταβιβάζονται χωρίς τους ανάλογους πόρους. Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, έχουν αφεθεί εδώ και δύο χρόνια, κυριολεκτικά χωρίς πόρους και προσωπικό για να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες τους. Η κάλυψη των έκτακτων αναγκών με ελάχιστα μηχανήματα και προσωπικό απλά θα περιμένει μέχρι την καλοκαιρία. Δείτε την κατανομή των πόρων του ταμείου ανάκαμψης στους ΟΤΑ και συγκρίνετέ τους με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

«Έχει χαθεί κάθε έλεγχος στο Μέγαρο Μαξίμου και η κυβέρνηση Μητσοτάκη με κάθε τρόπο προσπαθεί να κρατηθεί όρθια. Η Αυτοδιοίκηση και οι πολίτες, όμως, ξέρουν την πραγματική εικόνα. Ξέρουν ότι για το επιτελικό χάος ευθύνεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και οι δυσλειτουργίες ξεκινούν από την κυβέρνηση που επιτέλους πρέπει να φύγει», καταλήγουν.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά την έκδοση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού, ο Στέλιος Πέτσας προέτρεψε τους τοπικούς άρχοντες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας.

Στην επιστολή του, ο αν. υπουργός Εσωτερικών ζητά να επιταχυνθεί ο αποχιονισμός σε όλους τους δήμους που επλήγησαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα και να καθαριστούν άμεσα τα φρεάτια και να απομακρυνθούν κλαδιά και πεσμένα δέντρα για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα ενόψει των αναμενόμενων ισχυρών βροχοπτώσεων.

«Με γνώμονα πάντοτε να στεκόμαστε υπεύθυνα δίπλα στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους, είμαι πεπεισμένος ότι θα ενεργήσετε άμεσα και με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας», σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.