ΣΥΡΙΖΑ για συμφωνία Novartis – ΗΠΑ: Ισοπεδώθηκε η προπαγάνδα περί σκευωρίας

«Aναμένουμε να δούμε πως θα σχολιάσει τώρα την παραδοχή της ίδιας της Novartis ο κ. Μητσοτάκης», τονίζει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Για «απόφαση κόλαφο» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την εξωδικαστική συμφωνία ΗΠΑ – Novartis σχετικά με τις αθέμιτες πρακτικές στην Ελλάδα, αλλά και στη Νότια Κορέα και το Βιετνάμ. «Ισοπεδώνεται όλη η προπαγάνδα περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis», τονίζει και διερωτάται: «αναμένουμε να δούμε πως θα σχολιάσει τώρα την παραδοχή της ίδιας της Novartis ο κ. Μητσοτάκης».

Συγκεκρικένα στη σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τις αμερικανικές αρχές, η Novartis συμφώνησε να πληρώσει 340 εκατ. ευρώ σε συμβιβασμό με το αμερικανικό Δημόσιο, από τα οποία τα 310 αφορούν αποκλειστικά και μόνο την παράνομη δραστηριότητα της στην Ελλάδα, παραδεχόμενη πως διέφθειρε αξιωματούχους για να επηρεάσει τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και υγειονομικών υπηρεσιών την περίοδο 2012-2015, δηλαδή την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά.

Πρόκειται για απόφαση-κόλαφο που ισοπεδώνει όλη την προπαγάνδα περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis. Αναμένουμε να δούμε πώς θα σχολιάσει τώρα την παραδοχή της ίδιας της Novartis ο κ. Μητσοτάκης. Ίσως έτσι να εξηγείται η απόφαση του να ρίξει τώρα στην αρένα το παρακράτος των παράνομων ηχογραφήσεων, λίγες μέρες πριν δημοσιοποιηθεί η απόφαση αυτή που του ήταν ήδη γνωστή».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή