Συριακά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την ελεγχόμενη από τους Κούρδους Χασάκα

Συριακά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν ελεγχόμενες από τους Κούρδους συνοικίες της πόλη Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, για πρώτη φορά στα πέντε χρόνια του συριακού εμφυλίου, ανέφεραν οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Ο εκπρόσωπος των τελευταίων, Ρεντούρ Ξελίλ, τόνισε ότι στόχο αποτέλεσαν συνοικίες στις οποίες διαμένουν κυρίως Κούρδοι, καθώς και θέσεις των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας της βόρειας Συρίας.

«Υπάρχουν μάρτυρες (σ.σ. νεκροί) και τραυματίες», δήλωσε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις δεν σχολίασαν τις δηλώσεις των Κούρδων αξιωματούχων.

Σε γενικές γραμμές, το καθεστώς Άσαντ τηρεί από το 2012 καθεστώς ευμενούς ουδετερότητας έναντι του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), που ελέγχει τον κουρδικό βορρά της Συρίας, καθώς οι Κούρδοι αντιπαρατίθενται κατά κύριο λόγο στο Ισλαμικό Κράτος και κατά κανόνα δεν εμπλέκονται σε μάχες ενάντια στο καθεστώς της Δαμασκού.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή