** Στους δρόμους της Στοκχόλμης υπάρχει η εξής διαφήμιση: «Ραντεβού με τον σούγκαρ-ντάντυ, αν δεν έχετε πάρει φοιτητικό δάνειο». Φωτογραφία ένα γυναικείο στήθος με το σουτιέν να βγαίνει. Για όσες κοπέλες κυρίως δεν μπόρεσαν να πάρουν φοιτητικό δάνειο, υπάρχει ο γεροπαραλής που θα δώσει το χρήμα, μετά από το κατάλληλο ραντεβού. Κάτι ανάλογο έγινε και στο Βέλγιο αλλά απαγορεύθηκε, αν και η διαφήμιση υπάρχει στο διαδίκτυο. Μιλάμε για αναπτυγμένες χώρες…
** Θετικό πρώτο βήμα χαρακτήρισε (Ραδιόφωνο 24/7) ο πρόεδρος των Εμπόρων, Βασίλης Κορκίδης, την επέκταση τεσσάρων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων. Τάχθηκε επίσης υπέρ της κατάργησης του υποκατώτατου μισθού και εκτίμησε ότι στον κλάδο του εμπορίου οι μισθοί κυμαίνονται στα 800 ευρώ. Ανέφερε ότι ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο είναι πλέον από στα 35 δις από τα 50, σημειώνοντας ότι η μείωση των μισθών «γονάτισε» τις επιχειρήσεις. Τόνισε την ανάγκη να δοθούν κίνητρα απασχόλησης αντί να δίνονται επιδόματα ανεργίας καθώς και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας στη διαδικασία των ενσήμων.
** Τσουνάμι πληθωριστικών πιέσεων δέχεται πλέον η τουρκική οικονομία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Αύγουστο οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 2,3% σ ένα μόνο μήνα, πηδώντας στο 17,9%. Ο πληθωρισμός δεν υπερβαίνει απλώς τις προβλέψεις, αλλά κινείται στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2003. Η λίρα υποχωρεί ένα ακόμα 2,7% με αποτέλεσμα οι βιομηχανίες να τραβάνε τα μαλλιά τους αφού οι εισαγόμενες ύλες γίνονται καθημερινά ακριβότερες
** Για σχέδιο ανατροπής της Τερέζα Μέι , από το πολιτικό περιβάλλον της κάνει λόγο ο βρετανικός Τύπος. Οι εφημερίδες Sunday Times και Daily Mail γράφουν πως πρωταγωνιστές του «πραξικοπήματος» είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον και ο Σερ Λίντον Κρόσμπι, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Τερέζα Μέι το 2017. Και μετά διαμαρτύρεται ο Ερντογάν. Συμβαίνει και στα… Λονδίνα!